Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

12 september 2017 | Roy Spijker

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het resultaat van de samenwerking kunnen proeven.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt het podium waarop restaurant Amarone en Koninklijke ERU hun samenwerking lanceren. Hiertoe opent Amarone op de stand van Koninklijke ERU een pop-up-restaurant, waar het mogelijk is om direct van de samenwerking te proeven.

“Ik kook al jaren met de kazen van Koninklijke ERU vanwege de kwaliteit en het gemak”, zo vertelt patron-cuisinier Gert Blom van het met een Michelinster getooide Amarone. “Toen dit tijdens een toevallige ontmoeting ter sprake kwam, was het idee om samen te werken snel geboren”, aldus Marc van Noort, Sales Manager Foodservice van Koninklijke ERU. 

Inspiratie door sterrenchef
De samenwerking is er met name op gericht om chefs te inspireren door verschillende toepassingen van de ERU Cheese Spreads te demonstreren. Ter gelegenheid van de samenwerking breidt Koninklijke ERU het assortiment uit met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan, geïnspireerd op een van de signatuurgerechten van Gert Blom, truffelrisotto met gepocheerd hoeve-ei en Parmezaanse kaas.

Proeven in pop-up-restaurant
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen het resultaat van de samenwerking proeven in het Amarone pop-up-restaurant dat van 18 tot en met 20 september 2017 in de ERU-stand 226 geopend is. Chef Gert Blom bereidt hier verschillende gerechten die een uiteenlopend gebruik van de ERU Cheese Spreads demonstreren. Daarnaast zal hij iedere beursdag een demonstratie geven op het Kookpodium, waar hij diverse gerechten - waaronder zijn befaamde truffelrisotto - zal maken met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan.

Over Koninklijke ERU
Het in 1824 opgerichte Koninklijke ERU is een toonaangevend producent van de meest bekende en geliefde kaasproducten in Nederland. Sinds 1999 draagt ERU het predicaat Koninklijk. ERU biedt de commerciële foodservicebranche een reeks kwaliteitsproducten die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. ERU streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren en haar klanten groot gebruiksgemak te bieden.

Over restaurant Amarone
Restaurant Amarone in Rotterdam staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: