Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

12 september 2017 | Roy Spijker

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het resultaat van de samenwerking kunnen proeven.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt het podium waarop restaurant Amarone en Koninklijke ERU hun samenwerking lanceren. Hiertoe opent Amarone op de stand van Koninklijke ERU een pop-up-restaurant, waar het mogelijk is om direct van de samenwerking te proeven.

“Ik kook al jaren met de kazen van Koninklijke ERU vanwege de kwaliteit en het gemak”, zo vertelt patron-cuisinier Gert Blom van het met een Michelinster getooide Amarone. “Toen dit tijdens een toevallige ontmoeting ter sprake kwam, was het idee om samen te werken snel geboren”, aldus Marc van Noort, Sales Manager Foodservice van Koninklijke ERU. 

Inspiratie door sterrenchef
De samenwerking is er met name op gericht om chefs te inspireren door verschillende toepassingen van de ERU Cheese Spreads te demonstreren. Ter gelegenheid van de samenwerking breidt Koninklijke ERU het assortiment uit met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan, geïnspireerd op een van de signatuurgerechten van Gert Blom, truffelrisotto met gepocheerd hoeve-ei en Parmezaanse kaas.

Proeven in pop-up-restaurant
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen het resultaat van de samenwerking proeven in het Amarone pop-up-restaurant dat van 18 tot en met 20 september 2017 in de ERU-stand 226 geopend is. Chef Gert Blom bereidt hier verschillende gerechten die een uiteenlopend gebruik van de ERU Cheese Spreads demonstreren. Daarnaast zal hij iedere beursdag een demonstratie geven op het Kookpodium, waar hij diverse gerechten - waaronder zijn befaamde truffelrisotto - zal maken met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan.

Over Koninklijke ERU
Het in 1824 opgerichte Koninklijke ERU is een toonaangevend producent van de meest bekende en geliefde kaasproducten in Nederland. Sinds 1999 draagt ERU het predicaat Koninklijk. ERU biedt de commerciële foodservicebranche een reeks kwaliteitsproducten die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. ERU streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren en haar klanten groot gebruiksgemak te bieden.

Over restaurant Amarone
Restaurant Amarone in Rotterdam staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Bijzondere lunchroom opent in Velp

In Velp opent volgende week een unieke lunchroom. In deze zaak gaan medewerkers en bewoners van Driestroomhuis Phoenixx aan de slag. In het Driestroomhuis Phoenixx wonen mensen onder begeleiding. De lunchroom gaat 'Het Broodplankje' heten. Eigen tempo De bewoners van het Driestroomhuis...

Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Achtergronden
Eigenaresse lunchroom onwel door gas

Woensdag is een vrouw onwel geworden in lunchroom Oom Dagobert in Helvoirt. De oorzaak bleek de aanwezigheid van gas. Vermoedelijk is er in de lunchroom een gaspit open blijven staan gedurende de nacht, zo lezen we in Brabants Dagblad. Eigenaresse Het slachtoffer bleek de eigenaresse van de za...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: