Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

12 september 2017 | Roy Spijker

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het resultaat van de samenwerking kunnen proeven.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt het podium waarop restaurant Amarone en Koninklijke ERU hun samenwerking lanceren. Hiertoe opent Amarone op de stand van Koninklijke ERU een pop-up-restaurant, waar het mogelijk is om direct van de samenwerking te proeven.

“Ik kook al jaren met de kazen van Koninklijke ERU vanwege de kwaliteit en het gemak”, zo vertelt patron-cuisinier Gert Blom van het met een Michelinster getooide Amarone. “Toen dit tijdens een toevallige ontmoeting ter sprake kwam, was het idee om samen te werken snel geboren”, aldus Marc van Noort, Sales Manager Foodservice van Koninklijke ERU. 

Inspiratie door sterrenchef
De samenwerking is er met name op gericht om chefs te inspireren door verschillende toepassingen van de ERU Cheese Spreads te demonstreren. Ter gelegenheid van de samenwerking breidt Koninklijke ERU het assortiment uit met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan, geïnspireerd op een van de signatuurgerechten van Gert Blom, truffelrisotto met gepocheerd hoeve-ei en Parmezaanse kaas.

Proeven in pop-up-restaurant
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen het resultaat van de samenwerking proeven in het Amarone pop-up-restaurant dat van 18 tot en met 20 september 2017 in de ERU-stand 226 geopend is. Chef Gert Blom bereidt hier verschillende gerechten die een uiteenlopend gebruik van de ERU Cheese Spreads demonstreren. Daarnaast zal hij iedere beursdag een demonstratie geven op het Kookpodium, waar hij diverse gerechten - waaronder zijn befaamde truffelrisotto - zal maken met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan.

Over Koninklijke ERU
Het in 1824 opgerichte Koninklijke ERU is een toonaangevend producent van de meest bekende en geliefde kaasproducten in Nederland. Sinds 1999 draagt ERU het predicaat Koninklijk. ERU biedt de commerciële foodservicebranche een reeks kwaliteitsproducten die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. ERU streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren en haar klanten groot gebruiksgemak te bieden.

Over restaurant Amarone
Restaurant Amarone in Rotterdam staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: