Amarant start lunchroom in Dorst

9 april 2013 |
Amarant start lunchroom in Dorst<

De voormalige boswachterswoning in Dorst (Noord-Brabant) is gekocht door Zorgorganisatie Amarant Groep. Deze instelling heeft plannen om in dit pand een lunchroom te starten
voor mensen met een beperking.

Open na de zomer
De monumentale schuur wordt na de zomer onder handen genomen en omgebouwd tot een lunchroom. In de keuken werken mensen met een lichte verstandelijke beperking. Plan is om de horecazaak na de zomer open te laten gaan.

Interview met Tante Truus
In Nederland bereidt het aantal lunchrooms en horecazaken waar mensen met een verstandelijke beperking werken steeds meer uit. Vakblad Lunchroom interviewde vorig jaar Nancy Bennenk, bedrijfsleidster van Tante Truus in Almere. Bij de dagzaak werken twintig medewerkers met een verstandelijke beperking. Daarnaast is er een team, bestaande uit zes personen, dat zorgt voor de ondersteuning van de medewerkers. "Het is waanzinnig mooi om in het centrum van Almere, op een A-locatie, een lunchroom te runnen. We willen zo dicht mogelijk bij de samenleving zijn", vertelt Bennenk. Het personeel bij Tante Truus is enthousiast en wil graag ‘knetterhard’ werken. Lees hier het verhaal van Tante Truus in de novembereditie van Lunchroom 2012.
Op de foto: Nancy Bennenk over Tante Truus in de novembereditie van Lunchroom 2012.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: