373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014

3 oktober 2014 |
373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014<

In het derde kwartaal van 2014 gingen er 373 nieuwe restaurants open in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van KvK-gegevens
door gerechten- en restaurantgids Piatto.nl. Het derde kwartaalcijfer ligt lager dan het tweede (425), maar hoger dan het eerste kwartaal (363). Op stadsniveau is Den Haag koploper af. Tot nu toe komen er in 2014 gemiddeld 129 restaurants per maand bij. Dit aantal ligt lager dan in 2013, toen er maandelijks gemiddeld 140 eetgelegenheden openden.
Meeste openingen in Amsterdam
De stad waar in het derde kwartaal de meeste eetgelegenheden openden is Amsterdam: 38. Hiermee lost de hoofdstad Den Haag af, dat in het tweede kwartaal 33 nieuwe restaurants verwelkomde, tegenover 29 in Amsterdam. Het laatste kwartaal kwamen er in Den Haag 26 eetgelegenheden bij, net als in Rotterdam. Het aantal nieuwe restaurants in Utrecht kwam uit op 12.

Zuid-Holland opnieuw op 1
Op provincieniveau spant Zuid-Holland nog altijd de kroon als het om nieuwe eetgelegenheden gaat. In kwartaal 3 werden in deze provincie ruim 100 nieuwe restaurants ingeschreven bij de Kamer. Ongeveer evenveel als in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Op nummer 2 eindigde net als eerder dit jaar Noord-Holland met een kleine 70 restaurants. Zeeland verwelkomde de minste nieuwe restaurants afgelopen drie maanden: 7. Vorig kwartaal was Drenthe laatste met hetzelfde aantal.

September gemiddeld, april uitschieter
In april kreeg de KvK tot dusverre de meeste inschrijvingen te verwerken. Waar in februari nog slechts 61 nieuwe restaurants openden in Nederland, waren dat er twee maanden later maar liefst 174. September is met 130 nieuwe eetgelegenheden een doorsnee maand gebleken.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: