373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014

3 oktober 2014 |
373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014<

In het derde kwartaal van 2014 gingen er 373 nieuwe restaurants open in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van KvK-gegevens
door gerechten- en restaurantgids Piatto.nl. Het derde kwartaalcijfer ligt lager dan het tweede (425), maar hoger dan het eerste kwartaal (363). Op stadsniveau is Den Haag koploper af. Tot nu toe komen er in 2014 gemiddeld 129 restaurants per maand bij. Dit aantal ligt lager dan in 2013, toen er maandelijks gemiddeld 140 eetgelegenheden openden.
Meeste openingen in Amsterdam
De stad waar in het derde kwartaal de meeste eetgelegenheden openden is Amsterdam: 38. Hiermee lost de hoofdstad Den Haag af, dat in het tweede kwartaal 33 nieuwe restaurants verwelkomde, tegenover 29 in Amsterdam. Het laatste kwartaal kwamen er in Den Haag 26 eetgelegenheden bij, net als in Rotterdam. Het aantal nieuwe restaurants in Utrecht kwam uit op 12.

Zuid-Holland opnieuw op 1
Op provincieniveau spant Zuid-Holland nog altijd de kroon als het om nieuwe eetgelegenheden gaat. In kwartaal 3 werden in deze provincie ruim 100 nieuwe restaurants ingeschreven bij de Kamer. Ongeveer evenveel als in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Op nummer 2 eindigde net als eerder dit jaar Noord-Holland met een kleine 70 restaurants. Zeeland verwelkomde de minste nieuwe restaurants afgelopen drie maanden: 7. Vorig kwartaal was Drenthe laatste met hetzelfde aantal.

September gemiddeld, april uitschieter
In april kreeg de KvK tot dusverre de meeste inschrijvingen te verwerken. Waar in februari nog slechts 61 nieuwe restaurants openden in Nederland, waren dat er twee maanden later maar liefst 174. September is met 130 nieuwe eetgelegenheden een doorsnee maand gebleken.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: