3, 2, 1… Stoof!

24 maart 2019 | redactie

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stoverij met dikke frieten? Genieten!

Maar écht lekker wordt het pas als deze heerlijke gerechten uren op het vuur hebben gestaan. Gerechten die in alle rust langzaam gaar worden, bereid volgens authentieke receptuur, smaken het best.

Stoven, waar komt dat vandaan?

De basis omtrent stoofgerechten werd al gelegd in de oudheid. Vlees werd toen al uren in een kruidige bouillon bereid. Door de lange bereidingstijd was de smaak soms zelfs beter dan dat van malse stukken vlees die niet gestoofd waren. Een aantal uur pruttelen op een constante temperatuur was een must voor een perfecte stoofschotel. Om een temperatuur van 65 graden constant te houden werd destijds een hooikist gebruikt. Deze techniek wordt nu op andere manieren toegepast. Stoven gaat het beste in een stoofpan van gietijzer, het liefst een stoofpan met een temperatuurregelaar erin. Deze geleidt de warmte geleidelijk waardoor het vlees de beste smaak krijgt.

In een handomdraai een heerlijke stoofmaaltijd presenteren

Stoofvlees is lekker en verspreidt ook nog eens een heerlijke geur. Je kunt het helemaal zelf maken, maar dit kost tijd. Het geheel komt het best tot zijn recht wanneer het een aantal uren op het vuur heeft gestaan, dus je moet er flink wat tijd voor uittrekken. Maar tijd is schaars in veel horecagelegenheden, dus hier spelen de stoofmeesters met het ambachtelijke stoofvlees van Neven Food op in.

Neven Food Stoofmeesters, de smaak van tijd!

De producten van Neven Food zijn gebruiksklaar of vormen de basis voor een eigen creatie. “Heerlijk hoor, die stoofgerechten, maar tijd hebben we niet!", aldus menig horecaondernemer. Geen zorgen. Ook jij kunt in een mum van tijd, een topgerecht met stoof op tafel zetten, want de stoofmeesters van Neven Food kennen de kunst van het stoven als geen ander. Met tijd en aandacht voor kwaliteitsproducten. Want eerlijk is eerlijk, echt goede producten met smaak kosten nou eenmaal tijd. En tijd doet iets bijzonders. Gerechten die in alle rust langzaam gaar worden, bereid volgens authentieke receptuur.  Kwaliteitsvlees en heerlijke kruidenmelanges uren laten trekken in een smaakvolle bouillon. Het wachten wordt beloond! Zo kan de kok in een handomdraai en met een ‘eigen touch’ een bijzonder stoofgerecht presenteren die smaakt alsof het helemaal zelf is bereid. De stoofmeesters van Neven Food nemen de tijd zodat jij sneller de sier kunt maken.

Benieuwd naar het assortiment?

Benieuwd wat je kunt maken met een stoof? Neven Food heeft verschillende stoofrecepten ontwikkeld welke verrijkt kunnen worden met eigen kruiden en/of andere ingrediënten. Laat je hier inspireren, verrassen of stel je eigen recept samen. Kijk voor meer informatie op biezefoodservice.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: