3, 2, 1… Stoof!

24 maart 2019 | redactie

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stoverij met dikke frieten? Genieten!

Maar écht lekker wordt het pas als deze heerlijke gerechten uren op het vuur hebben gestaan. Gerechten die in alle rust langzaam gaar worden, bereid volgens authentieke receptuur, smaken het best.

Stoven, waar komt dat vandaan?

De basis omtrent stoofgerechten werd al gelegd in de oudheid. Vlees werd toen al uren in een kruidige bouillon bereid. Door de lange bereidingstijd was de smaak soms zelfs beter dan dat van malse stukken vlees die niet gestoofd waren. Een aantal uur pruttelen op een constante temperatuur was een must voor een perfecte stoofschotel. Om een temperatuur van 65 graden constant te houden werd destijds een hooikist gebruikt. Deze techniek wordt nu op andere manieren toegepast. Stoven gaat het beste in een stoofpan van gietijzer, het liefst een stoofpan met een temperatuurregelaar erin. Deze geleidt de warmte geleidelijk waardoor het vlees de beste smaak krijgt.

In een handomdraai een heerlijke stoofmaaltijd presenteren

Stoofvlees is lekker en verspreidt ook nog eens een heerlijke geur. Je kunt het helemaal zelf maken, maar dit kost tijd. Het geheel komt het best tot zijn recht wanneer het een aantal uren op het vuur heeft gestaan, dus je moet er flink wat tijd voor uittrekken. Maar tijd is schaars in veel horecagelegenheden, dus hier spelen de stoofmeesters met het ambachtelijke stoofvlees van Neven Food op in.

Neven Food Stoofmeesters, de smaak van tijd!

De producten van Neven Food zijn gebruiksklaar of vormen de basis voor een eigen creatie. “Heerlijk hoor, die stoofgerechten, maar tijd hebben we niet!", aldus menig horecaondernemer. Geen zorgen. Ook jij kunt in een mum van tijd, een topgerecht met stoof op tafel zetten, want de stoofmeesters van Neven Food kennen de kunst van het stoven als geen ander. Met tijd en aandacht voor kwaliteitsproducten. Want eerlijk is eerlijk, echt goede producten met smaak kosten nou eenmaal tijd. En tijd doet iets bijzonders. Gerechten die in alle rust langzaam gaar worden, bereid volgens authentieke receptuur.  Kwaliteitsvlees en heerlijke kruidenmelanges uren laten trekken in een smaakvolle bouillon. Het wachten wordt beloond! Zo kan de kok in een handomdraai en met een ‘eigen touch’ een bijzonder stoofgerecht presenteren die smaakt alsof het helemaal zelf is bereid. De stoofmeesters van Neven Food nemen de tijd zodat jij sneller de sier kunt maken.

Benieuwd naar het assortiment?

Benieuwd wat je kunt maken met een stoof? Neven Food heeft verschillende stoofrecepten ontwikkeld welke verrijkt kunnen worden met eigen kruiden en/of andere ingrediënten. Laat je hier inspireren, verrassen of stel je eigen recept samen. Kijk voor meer informatie op biezefoodservice.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: