23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

14 januari 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool.

Dat Naomi voor een eigen zaak in de horeca kiest, is niet verrassend. De onderneemster deed na haar middelbare school veel ervaring op in deze branche. Ze werkte onder meer in Hotel Restaurant van der Valk en Alida’s Smulpaleis.

Formule

Het was via deze laatste werkgever dat Naomi in contact kwam met FHC Formulebeheer, de formuleorganisatie achter Vital4Skool. De plannen werden vlot gemaakt. Vlak voor de kerstvakantie begon de verbouwing van de schoolkantine. ‘We liepen netjes op schema en zijn niet tegen bijzondere dingen aangelopen,’ zegt Naomi.

Jansen is met veel enthousiasme haar eerste week ingegaan. ‘Mensen worden altijd blij van eten, dus worden ze ook blij van mij als ik voor de catering zorg,’ zegt Naomi Jansen lachend. ‘De eerste dagen waren een beetje rommelig natuurlijk. Je moet even je draai vinden. Je weet niet hoeveel je van alles moet klaarmaken en dat is gewoon uitproberen.’

Rsg de Borgen blijkt een prettige school te zijn voor Naomi om haar schoolkantine verder te ontwikkelen. ‘Ik voel me heel erg welkom door de leerlingen en de conciërges.  Dat is toch wel heel prettig.’ De eerste week leidde tot positieve reacties. ‘De kinderen zijn heel enthousiast. Ik krijg veel leuke reacties over hoe de keuken er uitziet. Het assortiment valt ook in de smaak, vooral de panini’s hete kip.’

Wat is Vital4Skool?

Vital4Skool is een dynamische schoolcatering met eten en drinken dat zowel lekker als gezond is. De schoolcatering zit op inmiddels 40 locaties en is een succesvolle franchiseformule van FHC Formulebeheer. Veel van de schoolkantines hebben de gouden schaal van het Voedingscentrum mogen ontvangen. Dit is een schaal die aangeeft dat de kantine goed en gezonde catering biedt voor leerlingen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: