23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

14 januari 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool.

Dat Naomi voor een eigen zaak in de horeca kiest, is niet verrassend. De onderneemster deed na haar middelbare school veel ervaring op in deze branche. Ze werkte onder meer in Hotel Restaurant van der Valk en Alida’s Smulpaleis.

Formule

Het was via deze laatste werkgever dat Naomi in contact kwam met FHC Formulebeheer, de formuleorganisatie achter Vital4Skool. De plannen werden vlot gemaakt. Vlak voor de kerstvakantie begon de verbouwing van de schoolkantine. ‘We liepen netjes op schema en zijn niet tegen bijzondere dingen aangelopen,’ zegt Naomi.

Jansen is met veel enthousiasme haar eerste week ingegaan. ‘Mensen worden altijd blij van eten, dus worden ze ook blij van mij als ik voor de catering zorg,’ zegt Naomi Jansen lachend. ‘De eerste dagen waren een beetje rommelig natuurlijk. Je moet even je draai vinden. Je weet niet hoeveel je van alles moet klaarmaken en dat is gewoon uitproberen.’

Rsg de Borgen blijkt een prettige school te zijn voor Naomi om haar schoolkantine verder te ontwikkelen. ‘Ik voel me heel erg welkom door de leerlingen en de conciërges.  Dat is toch wel heel prettig.’ De eerste week leidde tot positieve reacties. ‘De kinderen zijn heel enthousiast. Ik krijg veel leuke reacties over hoe de keuken er uitziet. Het assortiment valt ook in de smaak, vooral de panini’s hete kip.’

Wat is Vital4Skool?

Vital4Skool is een dynamische schoolcatering met eten en drinken dat zowel lekker als gezond is. De schoolcatering zit op inmiddels 40 locaties en is een succesvolle franchiseformule van FHC Formulebeheer. Veel van de schoolkantines hebben de gouden schaal van het Voedingscentrum mogen ontvangen. Dit is een schaal die aangeeft dat de kantine goed en gezonde catering biedt voor leerlingen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Achtergronden Culinair
IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: