1750 gasten eten vegetarische maaltijd

21 juli 2014 |
1750 gasten eten vegetarische maaltijd<

Op vrijdag 18 juli heeft de Vegetariërsbond wederom een recordaantal eters van een heerlijke vegetarische maaltijd laten genieten. 1.750 mensen wisten
het Museumplein – hartje Amsterdam – te vinden om deel uit te maken van deze aanval op het wereldrecord ‘Langste Vegetarische Tafel’. “Het is een smakelijk succes en het publiek was zeer divers. Geïnteresseerde vleeseters, vleesminderaars en vegetariërs zaten gebroederlijk aan één tafel,” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Erik Wildschut
Chef-kok Erik Wildschut (Vekologisch) heeft samen met 20 vrijwilligers 3 dagen in de keuken gestaan om deze op de Hongaarse keuken geïnspireerde maaltijd te bereiden. Er werd voor ruim 1000 kilo aan ingrediënten gebruikt. De ingrediënten werden verzorgd door EkoPlaza en waren vrijwel geheel biologisch. Op het menu stonden Stroganoff, Bulgursalade, Cékla Saláta en Fözelék en alles is opgegaan. “De reactie waren unaniem positief. Veel gasten genoten zichtbaar van deze vleesloze maaltijd,” aldus Floris de Graad.

Vegetarisch is lekker
De Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond om meer mensen te laten ontdekken hoe lekker vegetarisch eten is. De recepten zijn vanaf zaterdag terug te vinden op www.vegetariers.nl. Vorig jaar verbeterde de Vegetariërsbond het officieuze wereldrecord met 1200 gasten en overtroefde daarmee het Belgische record dat eerder in Mechelen was gevestigd.

MEER LEZEN OVER VEGETARISCH ETEN? KLIK HIER!
Ook na de Langste Vegetarische Tafel gaat de Vegetariërsbond door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Op 4 en 5 oktober wordt voor de tweede maal de Veggie Fair georganiseerd. Aansluitend vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: