Nieuw concept in Roermond strikt sterrenchef Ron Blaauw

10 april 2017 | Thijs Jacobs

Op maandag 24 april opent in Roermond Bistrobar XO onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw voor de eerste maal haar deuren. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept (inmiddels heeft Blaauw vier zaken met deze formule) presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk op culinair genieten in Roermond. Minder frutsels, meer smaak. Dat is in een notendop de visie van Blaauw die met XO voor het eerst zijn culinaire tentakels naar het zuiden van het land uitstrekt.

Blaauw doet dit als huisadviseur. In een adviesrol hielp hij de voorbije periode met de ontwikkeling van het concept, ontving hij het team van XO in zijn Amsterdamse keuken ter voorbereiding en ontwikkelde hij de menukaart met chef Juul Gommans. In de tussenliggende periode verbouwde Janssens in hoog tempo het pand aan het Stationsplein, het voormalige restaurant Siam Thai & Mamma Mia. “Dit is een concept met een internationale uitstraling en een regionale aantrekkingskracht, we zijn erg blij dat Ron ons hierbij wilde helpen”, vertelt Janssens.

Bistrobar XO

Het bistrobarconcept gaat uit van e?e?n krachtige kernwaarde: voor een goede prijs smaakvol en prikkelend uit eten. Twintig gerechtjes sieren de kaart. Elk gerecht kost 10 euro en wordt geserveerd als tussengerecht. Volwassen smaken worden jeugdig gepresenteerd in een spontane en dynamische setting. XO staat voor buitengewoon, extra smaakvol en ongewoon lekker.

Openingstijden

XO opent maandag 24 april dagelijks vanaf 17:00 uur voor buitengewone Bourgondie?rs, liefdevolle locals en culinaire durfals. Openingstijden: maandag tot en met zondag vanaf 17:00 uur.

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: