Zet u al fruit op de kaart?

7 september 2012
Zet u al  fruit op de kaart?

Uit onderzoek blijkt, dat drie op de vier kinderen in België te weinig fruit eet. Volwassenen scoren net iets beter, maar er blijft reden voor bezorgdheid. Fruit is dus een goede suggestie voor uw menukaart!

*Bananen en appels*
Mannen eten minder fruit dan vrouwen en kinderen eten massaal te weinig fruit, zo blijkt uit onderzoek van Veiling Hoogstraten. Het onderzoek werd gedaan onder 1.000 Belgen. Zij gaven aan appels (78 procent) en bananen (70 procent) als favoriet te bestempelen. De aardbei is een goede derde. Minder populair zijn de mango, bosvruchten en de ananas.

*Gezondheid*
Versheid blijkt de belangrijkste factor te zijn bij de aanschaf van fruit, gevolgd door het seizoenskarakter, de prijs en en het eetgemak van het fruit. Vooral dat laatste element is voor Veiling Hoogstraten van doorslaggevend belang om de kwibes, een vrucht uit Zuidoost-Azië, te promoten.

*Mini-kiwi*
De kwibes blijkt een soort mini-kiwi te zijn die in september en oktober tot rijping komt. Ziet u het al voor u? Uw eigen 'kwibessmoothie' of een kwibes als element voor een mooie presentatie van uw gerecht? Wij wel. Bovendien lijkt het een leuk stukje fruit voor kinderen. En die kunnen dat beetje extra fruit goed gebruiken, zoals uit het Belgische onderzoek blijkt.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws