Workshops voor horeca rond blinde gasten

11 augustus 2011 |
Workshops voor horeca rond blinde gasten<

Corné Kremers uit Mill geeft als ervarings-deskundige workshops rond hoe horecapersoneel om kan gaan met visueel gehandicapte gasten. “Het is niet zozeer dat een blinde in een restaurant een speciale behandeling nodig heeft, maar er zijn een aantal tips en trucs om het voor de visueel gehandicapte gast en de medewerkers net even makkelijker te maken”, vertelt Kremers.
Aandachtspunten
In workshops van een uurtje, waarbij Kremers medewerkers laat ervaren hoe het is om blind te zijn, vertelt de expert op luchtige en humoristische wijze welke aandachtspunten er zijn en hoe praktische zaken aan te pakken.

Vraag vanuit de markt
Vorig jaar vroeg een restauranthouder hem om zijn medewerkers eens wat meer te vertellen over zijn ervaring als blinde in een restaurant. “Medewerkers reageerden zo positief op mijn verhaal dat ik besloot het aan meerdere restaurants aan te bieden”, zegt Kremers. Ook geeft hij ondertussen gastlessen bij een regionaal opleidingscentrum voor horecamedewerkers.

Spelenderwijs oplossen
Kremers vertelt dat er tal van zaken zijn die spelenderwijs eenvoudig kunnen worden opgelost, waardoor er geen pijnlijke of vervelende momenten hoeven te ontstaan. “Door bijvoorbeeld de gerechten te benoemen die je op tafel zet maak je het voor een blinde al erg makkelijk. Maar ook door een consumptie telkens op een vaste plek op tafel neer te zetten voorkomt men dat je als blinde moet gaan voelen waar je glaasje staat.” Kremers vertelt dat hij daarmee vaker dan eens zijn glas om heeft gegooid.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: