Wordt u de thee sommelier van 2011?

19 maart 2011 |
Wordt u de thee sommelier van 2011?<

Op dinsdag 5 april 2011 zal de derde verkiezing van de Nederlandse Thee Sommelier gehouden worden tijdens de beurs Venuez in Rotterdam. Deze competitie is een initiatief van Merrill J. Fernando, grondlegger van het familiebedrijf Dilmah Thee.

Training in Sri Lanka
Winnaars van deze verkiezing worden getraind in de International School of Tea op Sri Lanka, het groene hart van de Ceylonthee. In 2009 werd Robert Schinkel verkozen tot de eerste Nederlandse Thee Sommelier. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Kasia Vermaire, die daarmee de eerste vrouwelijke Thee Sommelier van ons land werd.

Kennis over thee vergroten
De Thee Sommelier verkiezing van Dilmah is bedoeld om innovatie te brengen in de bereiding en presentatie van thee en om kennis over deze kwalitatieve en gezonde drank te vergroten. In dat kader werd ook de eerste International School of Tea opgericht. De training bij dit instituut opent deuren naar de nationale en internationale theewereld. Voor de Thee Sommelier 2011 kan een internationale carrière in de thee in het verschiet liggen.

Thee presentatie en combinatie
Om in aanmerking te komen voor de titel Thee Sommelier 2011 zullen deelnemers worden beoordeeld op hun expertise van traditionele thee presentatie en de combinaties met gerechten. Daarnaast wordt van kandidaten een thee-combinatie in een glas verwacht (een warme of koude drankcombinatie op basis van thee, waarin de smaak van de thee duidelijk herkenbaar is). Dilmah thee is bij uitstek geschikt voor het bereiden van theecocktails, -mocktails (alcoholvrij), -shakes. De vakjury zal kandidaten beoordelen op creativiteit, inventiviteit, presentatie, techniek en timing. Meedoen aan de wedstrijd? Download dan de reglementen schrijf u in.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: