Woods mooiste terras van Zuid-Holland

11 juni 2010 |
Woods mooiste terras van Zuid-Holland<

Restaurant Woods in Leiden is door het magazine SpecialBite uitgeroepen tot het beste terras van Zuid-Holland. Het terras aan de Oude Rijn werd gekozen uit twaalf andere top terrassen in de provincies.

Als beste uit de test
Terrasgasten konden online stemmen op hun favoriet. In totaal hebben 101 terrassen het magazine gehaald, waarvan Woods dus als beste van de provincie Zuid- Holland is benoemd. Daarmee staat Woods op hetzelfde lijstje als Aan de Poel (Noord-Holland) en Pure C (Zeeland).

Het restaurant
Restaurant Woods is gevestigd in een voormalige droogloods van houthandel Noordman. In de winter wanen gasten zich in een hippe lodge, in de zomer zorgt het robuuste steigerhout juist voor een fijn buitengevoel. De keukenbrigade van Woods werkt zo veel mogelijk met biologische producten en de gerechten zijn ongecompliceerd puur. Woods is een restaurant zonder pretenties. De kaart is ‘officieel’, maar wel toegankelijk. Stuurlui kunnen, eenmaal aan wal, zitten aan tafels gedekt met onberispelijk wit linnen en zich laten verwennen. Wie geen tijd heeft voor een ‘meergangenmenu’ kan op het terras ook kiezen voor snacks in luxe variant als gamba’s en oesters. In de zomer kunnen gasten rond lunchtijd (12.00 uur – 15.00 uur) genieten van een drie-gangenmenu voor €35,00.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: