Winnaar broodje 'Lekker Anders'

15 januari 2010
Winnaar broodje 'Lekker  Anders'

Sven Treurniet van De Wereldzaak uit Delft won de 'Lekker Anders' broodjeswedstrijd op de Hroecava met zijn creatie Vitamineshot. De felbegeerde bokaal en kookworkshop in het Librije's zjn voor hem. De deelnemers aan deze categorie hebben een verstandelijke handicap en zijn werkzaam in de horeca. De horeca toont een fantastisch werkterrein te zijn voor iedereen die passie heeft voor het horecavak. Horecaondernemers laten zien dat zij maatschappelijke verantwoordelijk ondernemerschap in kunnen vullen met deze bijzondere medewerkers. Het lekkerste gerecht is vakkundig gepresenteerd op een bord. De jury was dit jaar gericht op presentatie, gebruik van lekkere ingrediënten zoals kaas en vis, maar ook naar de kosten.

1 Sven Treurniet van De Wereldzaak uit Delft met creatie Vitamineshot.
2 Coen van Oeveren van Mediterane sandwich shop uit Amstelveen met creatie Lekker Anders
3 Tobias Westerveld van De Wereldzaak uit Delft met creatie Delhi Makreel

*Opdracht*
De deelnemers hebben op het podium 5 identieke warme of koude belegde broodcreatie samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant,
stokbrood of variant hiervan. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort of bake-off broodsoorten. In het kader van gezonde en
verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Hierbij kon gebruik gemaakt worden van de nieuwe kostprijscalculator van het bedrijfschap voor Horeca en Catering en de Caloriechecker.

*De lekkerste wedstrijden*
Op het podium hebben 14 deelnemers deelgenomen aan de finale voor het lekkerste broodje catering. Al 27 jaar worden deze lekkerste wedstrijden georganiseerd door de Stichting de Lekkerste Wedstrijden in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland. Met deze wedstrijden
wordt de professionaliteit en vakkundigheid aangetoond van de horecamedewerkers. Het doel van 'Het Lekkerste Broodje van Nederland' is het stimuleren van creativiteit en inventiviteit bij het samenstellen van een warm of koud broodje. De wedstrijd wordt beschouwd als een
culinaire uitdaging voor iedereen die in de horeca en voornamelijk in lunchrooms, fastservice bedrijven, restaurants, catering of grootkeuken werkzaam is.

~Sanny Visser, Lunchroom~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/winnaar-broodje-lekker-anders-sven-treurniet/

Overig nieuws