Winnaar broodje 'Lekker Anders'

15 januari 2010 |
Winnaar broodje 'Lekker  Anders'<

Sven Treurniet van De Wereldzaak uit Delft won de 'Lekker Anders' broodjeswedstrijd op de Hroecava met zijn creatie Vitamineshot. De felbegeerde bokaal en kookworkshop in het Librije's zjn voor hem. De deelnemers aan deze categorie hebben een verstandelijke handicap en zijn werkzaam in de horeca. De horeca toont een fantastisch werkterrein te zijn voor iedereen die passie heeft voor het horecavak. Horecaondernemers laten zien dat zij maatschappelijke verantwoordelijk ondernemerschap in kunnen vullen met deze bijzondere medewerkers. Het lekkerste gerecht is vakkundig gepresenteerd op een bord. De jury was dit jaar gericht op presentatie, gebruik van lekkere ingrediënten zoals kaas en vis, maar ook naar de kosten.

1 Sven Treurniet van De Wereldzaak uit Delft met creatie Vitamineshot.
2 Coen van Oeveren van Mediterane sandwich shop uit Amstelveen met creatie Lekker Anders
3 Tobias Westerveld van De Wereldzaak uit Delft met creatie Delhi Makreel

Opdracht
De deelnemers hebben op het podium 5 identieke warme of koude belegde broodcreatie samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant,
stokbrood of variant hiervan. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort of bake-off broodsoorten. In het kader van gezonde en
verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Hierbij kon gebruik gemaakt worden van de nieuwe kostprijscalculator van het bedrijfschap voor Horeca en Catering en de Caloriechecker.

De lekkerste wedstrijden
Op het podium hebben 14 deelnemers deelgenomen aan de finale voor het lekkerste broodje catering. Al 27 jaar worden deze lekkerste wedstrijden georganiseerd door de Stichting de Lekkerste Wedstrijden in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland. Met deze wedstrijden
wordt de professionaliteit en vakkundigheid aangetoond van de horecamedewerkers. Het doel van 'Het Lekkerste Broodje van Nederland' is het stimuleren van creativiteit en inventiviteit bij het samenstellen van een warm of koud broodje. De wedstrijd wordt beschouwd als een
culinaire uitdaging voor iedereen die in de horeca en voornamelijk in lunchrooms, fastservice bedrijven, restaurants, catering of grootkeuken werkzaam is.

Sanny Visser, Lunchroom

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/winnaar-broodje-lekker-anders-sven-treurniet/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: