Workshop Hospitality by Th�r�se Boer

18 september 2012 |
<

In samenwerking met Thérèse Boer bevordert SVH de vakbekwaamheid in de horeca op het gebied van gastvrijheid. Boer deelt haar kennis en vaardigheden tijdens de workshop ‘Hospitality by Thérèse Boer’.

Hogere eisen van gasten
Het verbeteren van vakbekwaamheid is een belangrijk speerpunt van SVH. Uit onderzoek van Bedrijfschap Horeca & Catering is gebleken dat slechts 30 procent van het horecapersoneel een beroepsopleiding heeft gevolgd die specifiek gericht is op de horeca. Thérèse Boer, eigenaresse van Restaurant De Librije, onderschrijft het belang van vakbekwaamheid in de horeca. "Horecagasten stellen steeds hogere eisen aan de deskundigheid en gastvrijheid van horecapersoneel. Het gaat om de totaalbeleving waarvoor mensen bereid zijn meer te betalen, gasten willen kwaliteit. Het attenderen op bepaalde punten is vaak nodig omdat ondernemers en personeel hierover nog niet eerder hebben nagedacht. Daarover wil ik hen graag op een leuke collegiale wijze adviseren", aldus de eigenaresse.

Goedkope krachten
Voor ondernemers is het belangrijk de juiste werknemers aan te trekken, ook al komen zij maar tijdelijk het team versterken. Thérèse: "Dat 70 procent van het horecapersoneel niet geschoold is voor het vak, geeft de indruk dat de horeca een allemansvriend is, een makkelijk vak, maar horeca is meer dan alleen de wijn inschenken of een eitje bakken. Het gaat om kwaliteit en vakbekwaamheid die wordt verwacht door de gasten. De verleiding is groot om een goedkope kracht aan te nemen, maar uiteindelijk red je het niet als je zelf daarbij tweemaal zo hard gaat lopen. Het is belangrijk voor ondernemers goed te kijken of iemand geschikt is voor het vak; horecapersoneel dient vanuit zichzelf gastvrij te zijn. Alleen met goede werknemers is het mogelijk kwaliteit te leveren en dat zal uiteindelijk meer opbrengen dan de goedkope krachten zonder passie voor de horeca. Werken in de horeca betekent werken met gevoel."

Hospitality by Thérèse Boer
De workshop ‘Hospitality by Thérèse Boer’ is opgezet om ondernemers te helpen bij het professionaliseren van hun vakbekwaamheid en gastvrijheid. Thérèse Boer geeft bedrijfsgericht advies om de punten op de ‘i’ te zetten en om knelpunten boven water te halen. Zij adviseert en enthousiasmeert ondernemers en personeel voor het vak, zodat zij nog meer plezier krijgen in het werk dat zij doen. Ondernemers maken met hun werknemers kans op deze workshop door deelname aan de test ‘ik ben vakbekwaam’, via www.svh.nl/ikbenvakbekwaam
SVH
SVH biedt de test aan om vakbekwaamheid te bevorderen in de horeca. Door een aantal vragen in te vullen helpen we ondernemers meer inzicht te krijgen in hun verbeterpunten voor vakbekwaamheid en gastvrijheid. Onder alle deelnemers worden twee workshops van Thérèse verloot. Op een later tijdstip wordt bekend wie de workshop heeft gewonnen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: