Wet werk en zekerheid: nieuwe regels

28 mei 2015
Wet werk en zekerheid: nieuwe regels

Vandaag start de campagne over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Die is bedoeld om mensen te informeren over de nieuwe regels
die op 1 juli 2015 ingaan.

*Aantal tijdelijke contracten beperken*
Door de Wet werk en zekerheid worden de mogelijkheden om lang op tijdelijke contracten te werken, beperkt. Zo gaan elkaar opvolgende tijdelijke contracten over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Nu is dat nog na drie jaar. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers te lang op tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werken waar het om structurele werkzaamheden gaat.

*Transitievergoeding*
Mensen met een tijdelijk contract krijgen ook recht op een zogenoemde transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Door de combinatie van de transitievergoeding en het bekorten van de termijn waarna een vast contract ontstaat, wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen eerder vast aan te nemen.

*Ontslagrecht*
Het ontslagrecht is aangepast, zodat het eenduidiger en vooral ook eerlijker wordt. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Ook bij ontslag zullen mensen recht hebben op een transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan bij ontslag.

Kijk voor meer informatie op "www.mijnwerkenzekerheid.nl":http://www.mijnwerkenzekerheid.nl/?utm_source=persbericht&utm_medium=email&utm_campaign=Ministerie+van+Sociale+Zaken+en+Werkgelegenheid


Overig nieuws