Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

16 mei 2019 | Yonne van Geene

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een officieel Guiness World Record te vestigen. Alle inschrijfgelden en donaties komen ten goede aan stichting AgainstCancerNL die zich inzet voor kinderen met kanker. Voor het inschrijfgeld van 25 euro ontvangen deelnemende ‘bakkers’ de workshop Desembrood bakken, een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol en een goedgevulde goodiebag van Kookpunt. Deze dag zetten ook BN’ers Esmee Visser, Rintje Ritsma, Sandra Ysbrandy en Martijn Koning hun handen in het deeg om het record te verbreken. 

Duizend handjes in het deeg is een initiatief van Desemenzo. Edwin Klaasen, eigenaar Desemenzo, kijkt er naar uit om samen met minimaal 500 broodliefhebbers aan de slag te gaan voor het goede doel: “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom dat we met minimaal duizend handjes in het deeg willen. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden en leren we onder andere hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. Het doel is natuurlijk om een officieel Guiness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van Against Cancer. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste Pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen!”

Over Desemenzo

Het is Desemenzo's missie om respect voor brood te herwinnen. Het bedrijf gaat niet mee in hypes en trends maar wil wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vindt Desemenzo daarbij heel belangrijk. Elk brood wat word gemaakt begint bij het bedrijf zijn eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: