Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

16 mei 2019 | Yonne van Geene

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een officieel Guiness World Record te vestigen. Alle inschrijfgelden en donaties komen ten goede aan stichting AgainstCancerNL die zich inzet voor kinderen met kanker. Voor het inschrijfgeld van 25 euro ontvangen deelnemende ‘bakkers’ de workshop Desembrood bakken, een lunch bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol en een goedgevulde goodiebag van Kookpunt. Deze dag zetten ook BN’ers Esmee Visser, Rintje Ritsma, Sandra Ysbrandy en Martijn Koning hun handen in het deeg om het record te verbreken. 

Duizend handjes in het deeg is een initiatief van Desemenzo. Edwin Klaasen, eigenaar Desemenzo, kijkt er naar uit om samen met minimaal 500 broodliefhebbers aan de slag te gaan voor het goede doel: “Bij Desemenzo blijven we vernieuwen en willen we mensen blij maken met brood. Het is onze missie om respect voor brood te herwinnen. Samenwerken is hierbij heel belangrijk; daarom dat we met minimaal duizend handjes in het deeg willen. De recordpoging wordt een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden en leren we onder andere hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. Het doel is natuurlijk om een officieel Guiness World Record te vestigen, maar nog belangrijker is het steunen van Against Cancer. We zetten ons met z’n allen in om voor één dag de grootste Pop-up bakkerij van de wereld te zijn en hier veel kinderen mee te helpen!”

Over Desemenzo

Het is Desemenzo's missie om respect voor brood te herwinnen. Het bedrijf gaat niet mee in hypes en trends maar wil wel blijven vernieuwen en mensen blij maken met brood. Samenwerken vindt Desemenzo daarbij heel belangrijk. Elk brood wat word gemaakt begint bij het bedrijf zijn eigen desemcultuur, een mengsel van meel en water. Door dit mengsel te laten fermenteren ontstaan melk- en azijnzuren. Dit zorgt voor een natuurlijke rijzing van het brood. Door de lange rijstijd worden vitaminen en mineralen beter opgenomen en ontstaat een voedzaam brood met veel geur en smaak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: