Wereldkampioenschap voor Chinese Gastronomie 2016 in Rotterdam

2 augustus 2016 | Linda Groothuijse

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar plaats en wordt in 2016 voor het eerst buiten Azië gehouden.

Aan het WCCC 2016 in Rotterdam nemen maar liefst 100 chefs-teams uit zo’n 15 landen deel, waaronder China, Singapore, Maleisië, Korea, Japan, Australië, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Nederland. Ieder team moet tijdens de competitie zes gerechten bereiden in slechts 3½ uur, van voor- hoofd en nagerecht tot deegwaren en siersnijden. De resultaten worden door een vakkundige, internationale jury beoordeeld op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak. 

Bij de vorige editie van het WCCC in 2012 in Singapore behaalden maar liefst twee Nederlandse teams gouden medailles. Onder de indruk van de Nederlandse prestaties heeft het hoofdkantoor van de World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing besloten om de achtste editie in Nederland te organiseren. Dat is zeer bijzonder, omdat de prestigieuze competitie daarmee voor het eerst in haar geschiedenis buiten Azië wordt gehouden. Het WCCC 2016 wordt georganiseerd door de Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland (LFCON). De organisatie wil met het WCCC 2016 in Rotterdam aan Nederland en omringende landen laten zien dat het niveau van de Aziatische keuken in Europa op een hoog niveau is vertegenwoordigd. 

Vanwege het hoogst mogelijke niveau en de vierjarige cyclus wordt het WCCC gezien als de Olympische Spelen in Chinese gastronomie. In de internationale culinaire wereld wordt de competitie algemeen gezien als de Chinese tegenhanger voor de westers georiënteerde Bocuse d’Or. De deelnemende topchefs staan garant voor een wervelende show van Far East live-cooking die bezoekers in geuren en kleuren kunnen beleven. 

Tijdens het WCCC 2016 zorgt een culinaire beurs met toonaangevende producenten en leveranciers van Aziatische producten voor extra inspiratie. Omdat de top van de Chinese culinaire wereld die dagen in Rotterdam aanwezig is, organiseert de WFCCI tevens haar jaarlijkse International Chinese Food Conference in Ahoy Rotterdam. 


De deelnemende chefs aan de Culinary Summit in 2016 en 2017 worden medio augustus bekendgemaakt. Meer informatie volgt binnenkort op de website: www.wccc2016.com en op de facebookpagina van het WCCC: www.facebook.com/wccc2016.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: