De lunchmarkt in kaart gebracht

9 juni 2013 |
De lunchmarkt in kaart gebracht

De horeca mag dan in zwaar weer zitten, de lunchroombranche blijkt zich te onttrekken aan de kille cijfers die de horeca de laatste jaren kenmerken. Sterker nog: ook in 2012 is het aantal lunchrooms in Nederland weer toegenomen, zo blijkt uit
de Lunchroom Marktverkenning 2014. Vakblad Lunchroom presenteert de gratis Lunchroom Marktverkenning 2014. Dit is de vijfde editie van de Lunchroom Marktverkenning sinds 2003.
2500 lunchrooms
Op dit moment telt Nederland zo’n 2500 lunchrooms. De toename van het aantal lunchrooms en het succes van de branche is onder andere te verklaren door het aanbieden van ontbijt, to-go-producten en diner door lunchrooms. Branchevervaging? Nee, integendeel. Gewoon slim ondernemerschap en een goede strategie.

Trends en cijfers
Uit de Lunchroom Marktverkenning 2014 blijkt dat de omzet uit ‘drinks’ in de lunchroom is toegenomen. Met name de verkoop van alcoholische dranken is flink gestegen. Er werd in de periode 2008-2012 ten opzichte van de periode 2000-2004 ruim twee en een half keer zoveel alcohol geschonken in de lunchrooms. Verder worden in de Lunchroom Marktverkenning opvallende trends, zoals de opkomst van de brasseriesetting, de gestegen populariteit van zuivel en de ‘High Bite’ gesignaleerd en toegelicht.

Download
De Lunchroom Marktverkenning 2014 is te verkrijgen via deze link: www.lunchroom.nl/downloads.html.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: