Weer goud voor Kaasmakerij Henri Willig

5 augustus 2013 |
Weer goud voor Kaasmakerij Henri Willig<

Kaasmakerij Henri Willig heeft wederom goud gewonnen tijdens de International Cheese Awards op 30 en 31 juli jongstleden in Nantwich, Engeland. Het panel van de jaarlijkse kaasshow
bestond uit 190 internationale juryleden. De jury selecteerde de beste kazen uit meer dan 4.200 inzendingen, een record, uit 27 landen onderverdeeld in diverse categorieën.

Toen koe, nu geit
Na vorig jaar goud te hebben gewonnen met de biologische koekaas met groene pesto, werd dit jaar
met de reguliere geitenkaas met fenegriek een gouden award behaald. Hiermee wist Kaasmakerij Henri Willig de categorie Beste Geitenkaas met toevoegingen te winnen. Deze categorie was open voor producenten uit de hele wereld.

Uitstekende kaas
De jury was zeer te spreken over de geitenkaas met fenegriek qua smaak en presentatie. De kaas werd omschreven als ‘mooie gesloten structuur met een goede fenegriek smaak in balans met de rest van het zuivel. Kortom: een uitstekende kaas’.

De prijs is het resultaat van een samenvoeging van hoge kwaliteitsmelk van Nederlandse geitenboeren en de vakkennis en inzet van de kaasmakers. De geitenkaas met fenegriek wordt verkocht onder het merk Polderkaas Blanc.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: