Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

24 juni 2019 | redactie

 

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Dit jaar maken leermeesters voor het eerst kans op de titel Beste Leermeester Horeca. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in 2020.

Tot en met oktober kunnen leermeesters, leerlingen en docenten weer hun favoriete leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Je kunt dan ook ieder leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel. Leerbedrijven die niet genomineerd zijn kunnen zichzelf ook aanmelden. Aanmelden of nomineren kan via: www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Beste Leermeester Horeca

Voor het eerst in de wedstrijd maken leermeesters kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Deze leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Ricardo Eshuis, directeur SVH legt uit waarom deze titel is toegevoegd aan de wedstrijd: "Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Haal je de leermeester uit dat bedrijf, dan valt een heel groot deel van de kwaliteit van de begeleiding weg. In goede leerbedrijven is leren en begeleiden goed ingebed in de organisatie. Daar waar dit aan een persoon hangt, willen we als wedstrijdcommissie deze toppers wel in het zonnetje kunnen zetten en stimuleren dat het bedrijf waar zij werken de organisatie verder optuigt zodat het niet alleen maar aan een persoon hangt."  

Met deze nieuwe prijs wordt de publieksprijs vervangen, om te voorkomen dat leerbedrijven met een grote achterban een voorsprong hebben op kleinere organisaties.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd start op maandag 24 juni met de nominatieronde. Na het sluiten van deze ronde in oktober, worden de betrokken docenten, leerlingen en leermeesters gevraagd om, met behulp van een vragenlijst, de leerbedrijven te beoordelen op belangrijke competenties op het gebied van opleiden. Als deelnemend leerbedrijf krijg je tijdens deze ronde dan ook een goed inzicht in verbeterpunten om zo een nog beter leerbedrijf te worden.

Op basis van deze beoordelingen krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Daarbij wordt ook het opleidingsplan of de visie op opleiden van het leerbedrijf onder de loep genomen en kunnen extra punten gescoord worden met een geheime opdracht.

In november wordt vastgesteld welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH, die de punten uit de beoordelingsronde ook op de werkvloer zal beoordelen. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. Deze top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd worden bezocht, waarbij zij aan de hand van beoordelingscriteria zullen vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 tijdens de Horecava in ontvangst mag nemen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: