Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

24 juni 2019 | redactie

 

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Dit jaar maken leermeesters voor het eerst kans op de titel Beste Leermeester Horeca. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in 2020.

Tot en met oktober kunnen leermeesters, leerlingen en docenten weer hun favoriete leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Je kunt dan ook ieder leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel. Leerbedrijven die niet genomineerd zijn kunnen zichzelf ook aanmelden. Aanmelden of nomineren kan via: www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Beste Leermeester Horeca

Voor het eerst in de wedstrijd maken leermeesters kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Deze leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Ricardo Eshuis, directeur SVH legt uit waarom deze titel is toegevoegd aan de wedstrijd: "Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Haal je de leermeester uit dat bedrijf, dan valt een heel groot deel van de kwaliteit van de begeleiding weg. In goede leerbedrijven is leren en begeleiden goed ingebed in de organisatie. Daar waar dit aan een persoon hangt, willen we als wedstrijdcommissie deze toppers wel in het zonnetje kunnen zetten en stimuleren dat het bedrijf waar zij werken de organisatie verder optuigt zodat het niet alleen maar aan een persoon hangt."  

Met deze nieuwe prijs wordt de publieksprijs vervangen, om te voorkomen dat leerbedrijven met een grote achterban een voorsprong hebben op kleinere organisaties.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd start op maandag 24 juni met de nominatieronde. Na het sluiten van deze ronde in oktober, worden de betrokken docenten, leerlingen en leermeesters gevraagd om, met behulp van een vragenlijst, de leerbedrijven te beoordelen op belangrijke competenties op het gebied van opleiden. Als deelnemend leerbedrijf krijg je tijdens deze ronde dan ook een goed inzicht in verbeterpunten om zo een nog beter leerbedrijf te worden.

Op basis van deze beoordelingen krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Daarbij wordt ook het opleidingsplan of de visie op opleiden van het leerbedrijf onder de loep genomen en kunnen extra punten gescoord worden met een geheime opdracht.

In november wordt vastgesteld welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH, die de punten uit de beoordelingsronde ook op de werkvloer zal beoordelen. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. Deze top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd worden bezocht, waarbij zij aan de hand van beoordelingscriteria zullen vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 tijdens de Horecava in ontvangst mag nemen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: