Warsteiner lanceert nieuw speciaalbier

3 juni 2016
Warsteiner lanceert nieuw speciaalbier

Warsteiner presenteert een nieuw speciaalbier ter viering van het 500-jarig bestaan van het Reinheitsgebot: Warsteiner Braumeister. Het
bier is geïnspireerd op het recept van Fritz Peters, de eerste gecertificeerde brouwmeester van de Duitse familiebrouwerij.

*Dry-hopping*
Braumeister is, net als alle andere bieren van Warsteiner, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Het amberkleurige bier wordt gemaakt via het zogenoemde dry-hopping: een speciale techniek waarbij de hop niet wordt meegekookt, maar pas later wordt toegevoegd. Dat zorgt voor een fruitige hopsmaak met een bloemige, fris-bittere afdronk.

*Modern bier*
Warsteiner Braumeister wordt gebrouwen van cara-mout, cascade hop en water, en heeft een lichte citrusgeur. "Warsteiner Braumeister is een traditioneel recept, geheel volgens het Reinheitsgebot gebrouwen, maar dan in een moderne uitvoerin, vertelt Thomas Wijns, een met Warsteiner verbonden bieroloog. "De koperachtige kleur komt door de toevoeging van gedroogde gerst ofwel cara-mout. Deze mout geeft een lichtzoete hint van karamel die goed samengaat met de fris-bittere afdronk. Met 5,2% aan alcohol, fijne koolzuur en diversiteit aan smaken, is Warsteiner Braumeister een goed doordrinkbaar speciaalbier."

~Christel Tuin~

Overig nieuws