Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

2 maart 2015 |
Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie<

Het wereldberoemde puttertje is neergestreken in Waldorf Astoria Amsterdam en vestigt zich als Goldfinch Brasserie in de fraaie ruimte beneden,
grenzend aan de binnentuin. Door het grote succes van Librije’s Zusje Amsterdam, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren kreeg, was een tweede volwaardig restaurant gewenst.

Nieuwe gerechten
Executive Chef Sidney Schutte en zijn keukenteam ontwikkelden nieuwe gerechten voor Goldfinch Brasserie waaronder duck pie en krokant gepoft speenvarken. Op de menukaart worden die gecombineerd met klassiekers en favorieten uit de internationale keuken, zoals gerookte zalm op rosti en een Wagyu burger, mét de signatuur van Goldfinch Brasserie.

Wijnkaart
De wijnkaart bevat bijzondere wijnen, per glas en fles. Met een uitgebreide menukeuze en in een mooie entourage beantwoordt de brasserie aan de uiteenlopende behoeften van gasten. Zij kunnen in Goldfinch terecht voor zowel een lichte lunch, zakelijke ontmoeting, diner, of een hapje voor de opera- of theatervoorstelling.

Roberto Payer
Directeur Roberto Payer is trots op de toevoeging: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Goldfinch een eigen statement gaat maken als toegankelijke brasserie met topkwaliteit-gerechten van een topteam, in een prettige, informele sfeer.”

De naam
Goldfinch, oftewel het puttertje, is beroemd geworden door het schilderij van de 17e eeuwse Hollandse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw was het vinkje een welbekende metgezel in de Keurtuinen van de stadspaleizen, waarover ook Waldorf Astoria Amsterdam beschikt. In de 17e en 18e eeuw werden de grachtenpanden waarin het hotel is gevestigd door tal van bekende kooplieden en regentenfamilies bewoond, waaronder de families Hooft, Backer, Kemp, Huygens, Sautijn, De Wildt en Geelvinck. In Waldorf Astoria Amsterdam zijn suites en meetingruimtes vernoemd naar de illustere vroegere bewoners en voor de brasserie geldt dat nu ook.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: