Wakker Dier: diervriendelijke foie gras is bedrog

8 december 2009 |
Wakker Dier: diervriendelijke foie gras is bedrog<

Eendenlever die als diervriendelijke foie gras wordt verkocht, is in werkelijkheid vaak afkomstig van eenden die onder dwang gevoederd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het TROS-programma Radar en Wakker Dier. Wakker Dier filmde met een verborgen camera op een Spaanse boerderij die foie gras levert aan restaurants en hotels in Amsterdam.

Onder de afnemers bevinden zich de meest fameuze hotels en toprestaurants van Nederland, zoals Krasnapolsky, Amstel Hotel (La Rive) en Vermeer.

Vrij wil?
Volgens Radar en Wakker Dier zitten de eenden de laatste drie weken van hun leven in een kooi en krijgen ze met een buis een pap van mais en eendenvet diep in de strot geduwd.

De leverancier van de restaurants en hotels vertelt zijn klanten dat de dieren zichzelf uit vrije wil hebben volgepropt. In Radar erkende het bedrijf dat dat eigenlijk geen eerlijke voorstelling van zaken is.

Wakker Dier voert al lange tijd actie tegen foie gras en wil dat het in Nederland van de menukaart gehaald wordt. De productie van foie gras is in veel landen, waaronder Nederland, verboden.


De Restaurantkrant, Lunchroom, Hospitality Management - Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: