Waarom restaurants rood zijn?

16 september 2015
Waarom restaurants rood zijn?

Psycholoog M. Farouk Radwan onderzocht de invloed van kleuren op de menselijke geest en verklaart daarmee waarom restaurants vaak een rood
interieur hebben. En waarom paars 'not done' is...

*Rood is fijn, paars is eng*
De kleur rood bevordert de eetlust en trekt mensen aan. Een rood tafeltje doet je gasten zelfs meer eten. Paars en blauw worden daarentegen onderbewust geassocieerd met giftige stoffen, dus deze kleuren gebruik je liever niet in je restaurant. En geel? Geel is een prikkelende kleur en jaagt mensen op. Fastfoodrestaurants gebruiken deze kleur om de mensen gauw weer buiten te krijgen. Dat bevordert de doorloop. Slimme truc... Groen is daarentegen een kleur die ervoor zorgt dat men langer blijft zitten. De associatie met de natuur zorgt ervoor dat je gasten zich op hun gemak voelen. Welke kleur je kiest, is dus sterk afhankelijk van het bedrijfsmodel.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws