Vreemde kortingsacties zijn populair

22 april 2013
Vreemde kortingsacties zijn populair

Korting krijgen voor het dragen van een wapen, een blik eten inleveren voor korting op een frietje, en minder betalen in het restaurant vanwege je welgemanierde kinderen. Creatieve kortingsacties zijn
volgens website Vouchercode.nl een wereldwijde rage aan het worden.

*Toon je wapen*
Bezoekers van het café Langtry in Minnesota krijgen 15 procent korting op een maaltijd als ze een wapen bij zich hebben. Gasten die het wapen zichtbaar dragen, ontvangen maar liefst 25 procent korting. Met deze kortingsactie wil de eigenaar laten zien dat hij achter het huidige wapenbeleid van de Verenigde Staten staat. Café Langtry was de eerste, maar inmiddels niet meer het enige restaurant in de Verenigde Staten die deze korting hanteert; in Portland brengt 80 procent van de klandizie zijn pistool mee naar de pizzeria in ruil voor korting. De eigenaar van deze winkel heeft het idee overgenomen van een frozen yoghurt store in Utah.

*Goedkopere friet door blikgroenten*
Gasten van het Eethuisje in Hierden krijgen in ruil voor een blik voedsel, korting op een frikadel speciaal of patatje oorlog. Met deze actie helpt de snackbar de Voedselbank uit het betreffende dorp. Iedere week krijgt het eethuis een lijst met voedingsmiddelen die de Voedselbank tekort komt.

*Brave kinderen, lagere rekening*
In de staat Washington gaf een restaurateur onlangs korting aan een gezin met goed opgevoede kinderen. De kinderen van 2, 3 en 8 jaar gedroegen zich tijdens het diner zo voorbeeldig, dat de ouders complimenten kregen van het personeel. Daarnaast kregen zij een bak ijs van het huis en als kers op de taart ontving de familie ook nog een kleine korting die op de bon stond vermeld onder de rubriek ‘goed gedragende kinderen’.

~Frank Lindner~

Overig nieuws