Volkorenbrood valt goed in de smaak

2 maart 2012
Volkorenbrood valt goed in de smaak

Volkorenbrood vinden Nederlanders het meest gezonde ontbijtproduct. Dit blijkt uit een onderzoek naar het ontbijtgedrag onder ruim duizend respondenten.

*Hoge cijfers*
Het onderzoek is gehouden in opdracht van Voorlichtingsbureau Brood, dat deel uitmaakt van het Nederlands Bakkerij Centrum. Volkorenbrood scoort in het onderzoek een 8,5 gevolgd door bruin(tarwe)brood met een score van 7,9.

*Overige beoordelingen*
De twee broodsoorten worden gevolgd door muesli en crackers (beide een score van 5,7). Ontbijtkoek, beschuit, pap en drinkontbijt volgen met een onvoldoende.

*Lekker en smaakvol*
Naast gezondheid wordt volkorenbrood ook als lekker en smaakvol ervaren. Zo vindt 72 procent van alle Nederlanders volkorenbrood lekkerder dan witbrood. Hiermee scoort volkorenbrood ook hoger dan tarwebrood en meergranenbrood die voor respectievelijk 63 procent en 71 procent lekkerder worden gevonden dan witbrood.

*De Bakkerij Dagen*
De studie werd in aanloop naar de Bakkerij Dagen in de Amsterdam RAI gehouden. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws