Vleesloos barbecueën op 6 juni

3 juni 2015 |
Vleesloos barbecueën op 6 juni<

De Vegetariërsbond heeft zaterdag 6 juni uitgeroepen tot nationale VegeQdag. Op deze dag staat wat hun betreft de vleesloze barbecue, ofwel de
VegeQ, centraal. Hiermee wil de Vegetariërsbond laten zien dat barbecueën zonder vlees en vis niet alleen heel goed mogelijk is, het is ook nog eens bijzonder lekker. “Barbecueën kan zoveel origineler dan alleen vlees, vlees en vlees. Als je de barbecue culinair benadert, dan zijn de mogelijkheden opeens eindeloos: groenten, paddenstoelen, kazen en de steeds beter wordende vleesvervangers doen de barbecue pas echt lekker worden”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Barbecue 2.0
De VegeQ is de barbecue 2.0. Het biedt de mogelijkheid om oneindig te variëren en te experimenteren. Het vraagt wel wat meer creativiteit. Alleen maar opletten dat het vlees niet zwart wordt is niet genoeg.

Grote barbecue in Amsterdam
De Vegetariërsbond hoopt dat iedereen op 6 juni vegetarisch gaat barbecueën en geeft zelf het voorbeeld met een grote barbecue in Amsterdam. “In Amsterdam zullen ruim 100 mensen komen proeven van al het lekkers van de barbecue en iedereen is welkom”, aldus Floris de Graad. “We vinden het echter ook heel leuk als je zelf een vegetarische barbecue organiseert voor je voetbalteam, familie of vriendengroep.” Als je daarnaast een foto van jouw VegeQ ervaring maakt en je deelt deze via social media, dan maak je daarbij ook nog eens kans op een kookboek vol vegetarische barbecue inspiratie.

Barbecuetips
Om iedereen te helpen komt de Vegetariërsbond met diverse tips om vleesloos te barbecueën. Zo kun je met speciale pannetjes ook kaas smelten op de barbecue of kun je kiezen voor niet-smeltende kazen als halloumi en paneer. Spiesjes kun je maken van kant-en klare vleesvervangers, maar ook van tofu, tempeh, ananas, champignons, courgette of aubergine. “Extra voordeel met een VegeQ is dat je al snel iets originelers krijgt dan aangebrande worstjes en hamburger. Daarnaast loop je ook veel minder risico op voedselvergiftiging. Met plantaardige producten gaat niet snel iets fout”, aldus Floris de Graad.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: