Vleesloos barbecueën op 6 juni

3 juni 2015 |
Vleesloos barbecueën op 6 juni<

De Vegetariërsbond heeft zaterdag 6 juni uitgeroepen tot nationale VegeQdag. Op deze dag staat wat hun betreft de vleesloze barbecue, ofwel de
VegeQ, centraal. Hiermee wil de Vegetariërsbond laten zien dat barbecueën zonder vlees en vis niet alleen heel goed mogelijk is, het is ook nog eens bijzonder lekker. “Barbecueën kan zoveel origineler dan alleen vlees, vlees en vlees. Als je de barbecue culinair benadert, dan zijn de mogelijkheden opeens eindeloos: groenten, paddenstoelen, kazen en de steeds beter wordende vleesvervangers doen de barbecue pas echt lekker worden”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Barbecue 2.0
De VegeQ is de barbecue 2.0. Het biedt de mogelijkheid om oneindig te variëren en te experimenteren. Het vraagt wel wat meer creativiteit. Alleen maar opletten dat het vlees niet zwart wordt is niet genoeg.

Grote barbecue in Amsterdam
De Vegetariërsbond hoopt dat iedereen op 6 juni vegetarisch gaat barbecueën en geeft zelf het voorbeeld met een grote barbecue in Amsterdam. “In Amsterdam zullen ruim 100 mensen komen proeven van al het lekkers van de barbecue en iedereen is welkom”, aldus Floris de Graad. “We vinden het echter ook heel leuk als je zelf een vegetarische barbecue organiseert voor je voetbalteam, familie of vriendengroep.” Als je daarnaast een foto van jouw VegeQ ervaring maakt en je deelt deze via social media, dan maak je daarbij ook nog eens kans op een kookboek vol vegetarische barbecue inspiratie.

Barbecuetips
Om iedereen te helpen komt de Vegetariërsbond met diverse tips om vleesloos te barbecueën. Zo kun je met speciale pannetjes ook kaas smelten op de barbecue of kun je kiezen voor niet-smeltende kazen als halloumi en paneer. Spiesjes kun je maken van kant-en klare vleesvervangers, maar ook van tofu, tempeh, ananas, champignons, courgette of aubergine. “Extra voordeel met een VegeQ is dat je al snel iets originelers krijgt dan aangebrande worstjes en hamburger. Daarnaast loop je ook veel minder risico op voedselvergiftiging. Met plantaardige producten gaat niet snel iets fout”, aldus Floris de Graad.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: