Vlaamsch Broodhuys wint designprijs

13 februari 2012 |
Vlaamsch Broodhuys wint designprijs<

Vlaamsch Broodhuys heeft de Premsela publieksprijs voor design 2011 gewonnen. Het was voor het eerst dat een product als brood genomineerd werd voor deze cultuurprijs. De verkiezing werd afgelopen december
uitgeschreven door het designinstituut Premsela in het kader van de Rotterdam designprijs 2011.

Dertig procent van de stemmen
Vlaamsch Broodhuys kreeg 30 procent van de stemmen en liet daarmee de LED lampen van Philips (25 procent) en de ‘Lightblubs van het LoveHotel op afstand (12 procent).
Brood is 'rewarding'
De Rotterdam designprijs is in het leven geroepen om 'het denken en debatteren over de rol van vormgeving in het culturele en maatschappelijke veld te stimuleren'. Dat het product brood tot design kan worden verheven, blijkt uit de argumenten van scout Van Dijk: "De ondergeschiktheid van de inrichting van de Baker’s Cafés aan het assortiment is heel passend. Het brood van Vlaamsch Broodhuys is ‘rewarding’ en wat moeder aarde in al haar eenvoud en nederigheid te bieden heeft."

Vlaamsch Broodhuys
Vlaamsch Broodhuys begon in 1996 als ambachtelijke bakker van zuurdesem brood op basis van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gevitaliseerd water. Intussen staat er een eigen bakkerij in Vlaardingen en telt Nederland zestien vestigingen waarvan zes eigen Baker’s Café’s.



Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: