Vernieuwde app OpenTable speelt in op voorkeuren van gebruiker

2 september 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreserveringen introduceert de gloednieuwe gepersonaliseerde OpenTable app. De vernieuwde app verzamelt belangrijke voorkeuren, waaronder reserveringsgeschiedenis, voorkeuren voor bepaalde keukens en jouw feedback wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt. Het OpenTable gebruikersprofiel stelt gebruikers in staat om een smaakprofiel in te voeren, voor een optimale match met een van de vele restaurant die op de OpenTable app te vinden zijn. Het algoritme zorgt ervoor dat de app restaurants toont met dezelfde keuken, sfeer en ervaring als restaurants waar je in het verleden hebt gegeten.

Vanaf het eenvoudig te navigeren beginscherm kunnen gebruikers lijsten van voorgestelde restaurants bekijken, feedback geven op aanbevelingen en toegang krijgen tot hun gebruikersprofiel waar ze persoonlijke restaurantvoorkeuren of dieetwensen kunnen opgeven, zodat je via OpenTable de  restaurantsuggesties krijgt die voor jou van toepassing zijn.

Kunstmatige intelligentie

Om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen zo persoonlijk mogelijk blijven heeft OpenTable ook een functie toegevoegd waarmee gasten direct feedback kunnen geven over de voorgestelde restaurants. Een duimpje omhoog zorgt ervoor dat je meer vergelijkbare restaurantssuggesties ontvangt. De restaurants die niet aan de eisen van de gebruiker voldoen krijgen een duim omlaag en worden verwijderd uit de persoonlijke lijst van de gebruiker. Aan de hand van kunstmatige intelligentie zal de app na verloop van tijd de aanbevelingen verfijnen en wijzigen op basis van het gedrag van de gebruiker om er zo voor te zorgen dat gasten verrast worden en nieuwe restaurants blijven ontdekken.

Adrian Valeriano, Vice President van OpenTable zegt: “Onze missie bij OpenTable is om gasten aan de hand van ons platform restaurants te laten ontdekken, nieuwe restaurantinspiratie op te laten doen en uiteindelijk via de app te reserveren. We hopen dat onze app update gebruikers helpen om het perfecte restaurant te vinden. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kunnen we gasten een unieke en meer gepersonaliseerde ervaring bieden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: