Vernieuwde app OpenTable speelt in op voorkeuren van gebruiker

2 september 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreserveringen introduceert de gloednieuwe gepersonaliseerde OpenTable app. De vernieuwde app verzamelt belangrijke voorkeuren, waaronder reserveringsgeschiedenis, voorkeuren voor bepaalde keukens en jouw feedback wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt. Het OpenTable gebruikersprofiel stelt gebruikers in staat om een smaakprofiel in te voeren, voor een optimale match met een van de vele restaurant die op de OpenTable app te vinden zijn. Het algoritme zorgt ervoor dat de app restaurants toont met dezelfde keuken, sfeer en ervaring als restaurants waar je in het verleden hebt gegeten.

Vanaf het eenvoudig te navigeren beginscherm kunnen gebruikers lijsten van voorgestelde restaurants bekijken, feedback geven op aanbevelingen en toegang krijgen tot hun gebruikersprofiel waar ze persoonlijke restaurantvoorkeuren of dieetwensen kunnen opgeven, zodat je via OpenTable de  restaurantsuggesties krijgt die voor jou van toepassing zijn.

Kunstmatige intelligentie

Om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen zo persoonlijk mogelijk blijven heeft OpenTable ook een functie toegevoegd waarmee gasten direct feedback kunnen geven over de voorgestelde restaurants. Een duimpje omhoog zorgt ervoor dat je meer vergelijkbare restaurantssuggesties ontvangt. De restaurants die niet aan de eisen van de gebruiker voldoen krijgen een duim omlaag en worden verwijderd uit de persoonlijke lijst van de gebruiker. Aan de hand van kunstmatige intelligentie zal de app na verloop van tijd de aanbevelingen verfijnen en wijzigen op basis van het gedrag van de gebruiker om er zo voor te zorgen dat gasten verrast worden en nieuwe restaurants blijven ontdekken.

Adrian Valeriano, Vice President van OpenTable zegt: “Onze missie bij OpenTable is om gasten aan de hand van ons platform restaurants te laten ontdekken, nieuwe restaurantinspiratie op te laten doen en uiteindelijk via de app te reserveren. We hopen dat onze app update gebruikers helpen om het perfecte restaurant te vinden. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kunnen we gasten een unieke en meer gepersonaliseerde ervaring bieden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: