Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol

30 oktober 2009 |
Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol<

De eerste officiële BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) Horeca fastfood diploma’s zijn 29 oktober overhandigd aan 24 medewerkers van HMSHost. De incompany opleidingstrajecten die de medewerkers hebben gevolgd, zijn tot stand gekomen door een samenwerking met het MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente, HMSHost en trainingsbureaus Endurance en Itasc. Hierdoor is het ook een landelijk erkend diploma en daarmee uniek voor de horeca.

Alle kandidaten hebben dit bijzondere traject gevolgd waarbij ze volledig intern bij het horecabedrijf de mogelijkheid kregen om te werken én te leren. De medewerkers zijn begeleid door een praktijkbegeleider, een externe coach en een docent van het ROC van Twente. Op deze manier leren zij hoe ze de opgedane theorie direct kunnen toepassen en hun competenties verder konden ontwikkelen. “Onze medewerkers vergroten op deze manier hun interne carrièremogelijkheden en hebben daarnaast ook betere kansen op de arbeidsmarkt,” vertelt Jan Willem Hilborn, General Manager van HMSHost. “Daarnaast binden wij hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf. Daarom zijn wij ook zeer verheugd om dit succesvolle traject ook volgend jaar voort te zetten”.

Het ROC van Twente hecht aan een zéér nauwe samenwerking met het bedrijfsleven als het gaat om het opleiden van (jonge) professionals. “Dit traject is een voorbeeld van de vele trajecten die het ROC thans samen met het bedrijfsleven vorm geeft. Hier is dus echt sprake van marktgericht en studentgevraagd opleiden.”, licht Hans Smeets, directeur van het ROC van Twente, toe.

Lunchroom; De RestaurantKrant; De CaféKrant, Natalja Elings

Meer weten over de horeca op Schiphol? Lees de City Trip!
:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/vernieuwd-opleidingstraject-gestart-bij-horeca-schiphol/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Bezorgen
Takeaway.com kreeg 87 procent meer bestellingen te verwerken

Takeaway.com publiceerde zojuist een 'orderupdate' voor het derde kwartaal van 2019. De zaken gaan goed voor het Nederlandse bedrijf: er werd 'overall' 87 procent meer besteld in het derde kwartaal. Duitsland spant de kroon: daar werd maar liefst 136 procent meer besteld! Verklari...

Lekkerste Lunchroombroodje
Dit zijn de vijf finalisten voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 8 november de winnaar bekend wor...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

Vol trots presenteren we je de vijfde, en laatste, genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Broodje Beiroet' van Lunchroom De Kofffiepot in Hardenberg. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerde...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Sandwich gerookte kip

Vol trots presenteren we je de vierde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Sandwich gerookte kip' van Grand café Plaza op Schiphol. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: