Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol

30 oktober 2009 |
Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol<

De eerste officiële BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) Horeca fastfood diploma’s zijn 29 oktober overhandigd aan 24 medewerkers van HMSHost. De incompany opleidingstrajecten die de medewerkers hebben gevolgd, zijn tot stand gekomen door een samenwerking met het MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente, HMSHost en trainingsbureaus Endurance en Itasc. Hierdoor is het ook een landelijk erkend diploma en daarmee uniek voor de horeca.

Alle kandidaten hebben dit bijzondere traject gevolgd waarbij ze volledig intern bij het horecabedrijf de mogelijkheid kregen om te werken én te leren. De medewerkers zijn begeleid door een praktijkbegeleider, een externe coach en een docent van het ROC van Twente. Op deze manier leren zij hoe ze de opgedane theorie direct kunnen toepassen en hun competenties verder konden ontwikkelen. “Onze medewerkers vergroten op deze manier hun interne carrièremogelijkheden en hebben daarnaast ook betere kansen op de arbeidsmarkt,” vertelt Jan Willem Hilborn, General Manager van HMSHost. “Daarnaast binden wij hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf. Daarom zijn wij ook zeer verheugd om dit succesvolle traject ook volgend jaar voort te zetten”.

Het ROC van Twente hecht aan een zéér nauwe samenwerking met het bedrijfsleven als het gaat om het opleiden van (jonge) professionals. “Dit traject is een voorbeeld van de vele trajecten die het ROC thans samen met het bedrijfsleven vorm geeft. Hier is dus echt sprake van marktgericht en studentgevraagd opleiden.”, licht Hans Smeets, directeur van het ROC van Twente, toe.

Lunchroom; De RestaurantKrant; De CaféKrant, Natalja Elings

Meer weten over de horeca op Schiphol? Lees de City Trip!
:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/vernieuwd-opleidingstraject-gestart-bij-horeca-schiphol/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: