Verkiezing streekproduct Groene Hart

30 augustus 2012 |
Verkiezing streekproduct Groene Hart<

De Verkiezing van het Groene Hart streekproduct en ’t Groentje vindt plaats in Alphen aan den Rijn op 3 oktober.

De titel
De jury, bestaande uit drie culinaire toprecensenten, beoordeelt dan de ingezonden producten en presentaties die meedingen naar de titel 'Groene Hart Streekproduct' of '’t Groentje'; de aanmoedigingsprijs voor een nieuw Groene Hart Streekproduct.

Streekproducten proeven
Op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn wordt de hele dag een streekmarkt gehouden waar deelnemers en andere producenten hun producten aan het winkelend publiek verkopen. Eén van de deelnemers, IJsboerderij Vernooij uit Woerden komt met een ijscokar en Peter Verboom van wijngaard Naescas uit Ter Aar laat de marktbezoekers verschillende soorten wijn proeven. Daarnaast is er veel kaas te proeven onder andere uit het Groene Hart.

De Culinaire Smaakbus
De Culinaire Smaakbus deelt kleine hapjes van streekproducten uit. Kinderen van de basisscholen in Alphen aan den Rijn zijn ook uitgenodigd. Zij kunnen in een speciaal hoekje, waar veel te beleven valt, van Groene Hart Streekproducten proeven.

De verkiezing
Elk jaar organiseert stichting Groene Hart, kloppend hart deze verkiezing om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en om ondernemers te stimuleren voortdurend te blijven werken aan de verbetering van de kwaliteit en uitstraling van het product. In het kader van eetbaar Alphen is de gemeente Alphen aan den Rijn dit jaar medeorganisator.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: