Verkiezing streekproduct Groene Hart

30 augustus 2012 |
Verkiezing streekproduct Groene Hart<

De Verkiezing van het Groene Hart streekproduct en ’t Groentje vindt plaats in Alphen aan den Rijn op 3 oktober.

De titel
De jury, bestaande uit drie culinaire toprecensenten, beoordeelt dan de ingezonden producten en presentaties die meedingen naar de titel 'Groene Hart Streekproduct' of '’t Groentje'; de aanmoedigingsprijs voor een nieuw Groene Hart Streekproduct.

Streekproducten proeven
Op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn wordt de hele dag een streekmarkt gehouden waar deelnemers en andere producenten hun producten aan het winkelend publiek verkopen. Eén van de deelnemers, IJsboerderij Vernooij uit Woerden komt met een ijscokar en Peter Verboom van wijngaard Naescas uit Ter Aar laat de marktbezoekers verschillende soorten wijn proeven. Daarnaast is er veel kaas te proeven onder andere uit het Groene Hart.

De Culinaire Smaakbus
De Culinaire Smaakbus deelt kleine hapjes van streekproducten uit. Kinderen van de basisscholen in Alphen aan den Rijn zijn ook uitgenodigd. Zij kunnen in een speciaal hoekje, waar veel te beleven valt, van Groene Hart Streekproducten proeven.

De verkiezing
Elk jaar organiseert stichting Groene Hart, kloppend hart deze verkiezing om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en om ondernemers te stimuleren voortdurend te blijven werken aan de verbetering van de kwaliteit en uitstraling van het product. In het kader van eetbaar Alphen is de gemeente Alphen aan den Rijn dit jaar medeorganisator.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: