Veggie Event bijna van start

12 mei 2015 |
Veggie Event bijna van start<

Aanstaande maandag is het zover. Dan organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde, een
evenement voor chefs over vegetarisch koken.

Heerlijke groentegerechten
Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. Bij Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Chris Naylor (Restaurant Vermeer), Jonathan Karpathios (Restaurant Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 40 jaar over heerlijke groentegerechten. "In de koksopleiding leren koks weinig over vegetarisch eten, we hopen met deze dag koks te helpen om dit gat alsnog te vullen, want elk trendonderzoek in de horeca geeft aan dat er een groeiende vraag is naar vegetarisch eten. En wij willen ze graag helpen om op deze trend in te spelen", aldus campagnecoördinator Vegetariërsbond, Vincent Kagie.

Workshops
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen koks kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de masterclasses van Naylor, Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht.

Praktische informatie
Het evenement is voor alle koks. Deze scholingsdag kost 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25% korting. Zij betalen dus €112,50 euro. Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: