Vegetarisch wereldrecord op Museumplein

13 juli 2015 |
Vegetarisch wereldrecord op Museumplein<

Vrijdag 10 juli heeft de Vegetariërsbond het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1900 eters genoten van een
lekkere vegetarische maaltijd en verkleinden tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. De wereldrecordpoging werd mede mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers "Met dit wereldrecord zorgden we voor een maximale impact. Na de zware industrie is de voedselindustrie de grootste vervuiler. Dat komt vooral door de productie van vlees. De Langste Vegetarische Tafel heeft daardoor direct effect op je voedselvoetafdruk", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)

Erik Wildschut
Voor dit mega-banket stonden ruim 20 vrijwilligers onder leiding van chef-kok Erik Wilschut (Vekologisch) drie dagen in de keuken. Onder andere een bijna leegstaand verzorgingstehuis van Evean werd gebruikt om de onder andere honderden kilo’s tomaat, 100 kilo pompoen, 30 kilo ui, 30 kilo paprika, 30 kilo vegetarisch gehakt, 90 kilo gegrilde vegetarische stukjes, 30 liter zonnebloemolie, 3 kilo paprikapoeder en 1900 tortillawraps te verwerken tot een smakelijk geheel. Het menu bestond uit 5 gerechtjes geïnspireerd op de Mexicaanse keuken: een wrap met chili sin carne, guacamole, tomatensalsa, pompoenschotel en gegrilde stukjes.



Voetafdruk
“Veel gasten genoten erg van deze vleesloze maaltijd,” aldus Floris de Graad. Daarnaast lieten veel mensen ook zien dat ze hun voetafdruk verkleinen door op de foto te gaan met een grote groene voet. “Deze grote voet was natuurlijk de voetafdruk van iemand die vlees eet, vergeleken daarmee heet een vegetariër slechts maatje 36”.

Wereldrecord
De Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond om meer mensen te laten ontdekken hoe lekker vegetarisch eten is. Vorig jaar verbeterde de Vegetariërsbond het officieuze wereldrecord met 1750 gasten. Tot 2012 was het record in handen van de Belgische stad Mechelen.

Vegetarische Restaurantweek
Ook na de Langste Vegetarische Tafel gaat de Vegetariërsbond door met het op de kaart zetten van vegetarisch eten. Op 3 en 4 oktober wordt voor de tweede maal de Veggie Fair georganiseerd, aansluitend vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: