Vanhorenbeeck Vinoloog van het Jaar

11 oktober 2013
Vanhorenbeeck Vinoloog van het Jaar

Naast de titel Vinoloog van het jaar 2013, mag Dirk Vanhorenbeeck zich nu ook Vinoloog van het jaar 2014 noemen. Vanhorenbeeck heeft opnieuw de wedstrijd van Verenigde Vinologen Nederland
(VVN) gewonnen. De laatste tien jaar heeft de formulemanager Wijn van Deli XL steeds de finale weten te behalen. In 2008 won hij de wedstrijd voor het eerst. Robert Verweij en Jolande Vos eindigden als tweede en derde in de wedstrijd van dit jaar.

*Finale*
Na de drie landelijke voorrondes en een halve finale vond de uiteindelijke finale plaats in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Hier speelden de acht beste wijnproevers van Nederland de wedstrijd. De verkiezing werd dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. Wijnschrijver Cees van Casteren had een proeverij van verschillende wijnen samengesteld.

*Het bloed kruipt waar het niet gaan kan*
“Vorig jaar heb ik gezegd dat het mijn laatste jaar was dat ik mee zou doen aan deze wedstrijd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben weer mee gaan doen, omdat ik met Magister Vini ben gestart. Een opleiding op het allerhoogste niveau in de wijnbranche. Het proeven van wijnen op hoog niveau bleef hierdoor erg belangrijk en daar biedt deze competitie een goed platform voor”, aldus Vanhorenbeeck.

*Op de foto:* Cees van Casteren, Dirk Vanhorenbeeck en Cathy Moerdijk en Bernard Dengis van Prommery Champagne.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws