Vanhorenbeeck Vinoloog van het Jaar

11 oktober 2013 |
Vanhorenbeeck Vinoloog van het Jaar<

Naast de titel Vinoloog van het jaar 2013, mag Dirk Vanhorenbeeck zich nu ook Vinoloog van het jaar 2014 noemen. Vanhorenbeeck heeft opnieuw de wedstrijd van Verenigde Vinologen Nederland
(VVN) gewonnen. De laatste tien jaar heeft de formulemanager Wijn van Deli XL steeds de finale weten te behalen. In 2008 won hij de wedstrijd voor het eerst. Robert Verweij en Jolande Vos eindigden als tweede en derde in de wedstrijd van dit jaar.

Finale
Na de drie landelijke voorrondes en een halve finale vond de uiteindelijke finale plaats in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Hier speelden de acht beste wijnproevers van Nederland de wedstrijd. De verkiezing werd dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. Wijnschrijver Cees van Casteren had een proeverij van verschillende wijnen samengesteld.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
“Vorig jaar heb ik gezegd dat het mijn laatste jaar was dat ik mee zou doen aan deze wedstrijd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben weer mee gaan doen, omdat ik met Magister Vini ben gestart. Een opleiding op het allerhoogste niveau in de wijnbranche. Het proeven van wijnen op hoog niveau bleef hierdoor erg belangrijk en daar biedt deze competitie een goed platform voor”, aldus Vanhorenbeeck.

Op de foto: Cees van Casteren, Dirk Vanhorenbeeck en Cathy Moerdijk en Bernard Dengis van Prommery Champagne.

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: