Van Start: Lisa's Kitchen

22 oktober 2014 |
Van Start: Lisa's Kitchen<

Necla Yerlikaya zag al langer dat er iets miste in de Schiedamse Nolenslaan: een lunchroom. “Er is een visboer, een Kwalitaria snackbar en de
sigarenboer die wat stoeltjes heeft… De straat miste nog echt een lunchroom om echt leuk te zitten. Als buurtbewoonster kwam ik al vaak in deze winkelstraat met mijn dochtertje en mijn achtergrond in de politiek maakte mij bewust van de mogelijkheden in dit goedlopende winkelgebied. Dat we naast de Lidl zitten, is natuurlijk ook niet verkeerd”, vertelt Necla.

Multiculturele wijk
“Dit is een multiculturele wijk en dat kun je merken aan de gasten die we hier over de vloer hebben. Daarom houd ik de kaart ook internationaal en bied ik naast ontbijt en lunch ook avondeten aan. Daar werd trouwens speciaal om gevraagd door de gasten en dat concept bouwen we nu verder uit. Meer schotels op de kaart, veel internationale gerechten, zoals de Turkse pides, en alles natuurlijk halal. Natuurlijk heeft dat ook met mijn eigen achtergrond te maken. Warme gerechten zijn trouwens enorm in trek.”



Turkse hapjes
Lisa’s Kitchen is een grote zaak, met een inhoud van 200 m2 en 50 zitplaatsen binnen. Er zijn twee keukens: een spoelkeuken en een gewone keuken. Necla heeft inmiddels drie fulltimers en twee invallers in dienst. “Op dit moment staan we met zijn tweeën en dat is flink aanpoten”, zegt Necla. “Ook bezorgen gaat lekker trouwens: mijn contacten in de politiek helpen daarbij. Net belde er nog iemand voor de opening van een tentoonstelling. Of ik Turkse hapjes kon verzorgen; natuurlijk kan dat! Mijn Turkse identiteit brengt meer kleur in de lunchroommarkt, daar ben ik van overtuigd.”

Lunchroom met een gezicht
Ook ontbijt is in opkomst. “Klopt”, zegt Necla. “Zelfs op maandag- en dinsdagochtend heb ik wel vier of vijf tafels bezet. Buiten de schoolvakanties om gaat dat reuze goed. Waar de naam van mijn zaak vandaan komt? Mijn dochtertje heet Isabel en haar knuffel heet Lisa. Laat nu toevallig Lisa en Isabel dezelfde betekenis hebben; dus vandaar de naam. Ik wil eigenlijk met deze naam de lunchroom een gezicht geven; een persoonlijkheid. Mensen moeten zich verbonden gaan voelen met Lisa, dat is de gedachte.”

Alle culturen
Dat mensen zich verbonden gaan voelen met Lisa’s Kitchen is onvermijdelijk. De zaak heeft karakter en je ziet er mensen uit alle culturen en van alle leeftijden. Aan de kleinsten is ook gedacht: de speelhoek is immens populair en de locatie is perfect. Necla heeft een mooie start gekend en het vervolg zal alleen maar mooier worden.

Thijs Jacobs




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: