Van Start: Lisa's Kitchen

22 oktober 2014
Van Start: Lisa's Kitchen

Necla Yerlikaya zag al langer dat er iets miste in de Schiedamse Nolenslaan: een lunchroom. “Er is een visboer, een Kwalitaria snackbar en de
sigarenboer die wat stoeltjes heeft… De straat miste nog echt een lunchroom om echt leuk te zitten. Als buurtbewoonster kwam ik al vaak in deze winkelstraat met mijn dochtertje en mijn achtergrond in de politiek maakte mij bewust van de mogelijkheden in dit goedlopende winkelgebied. Dat we naast de Lidl zitten, is natuurlijk ook niet verkeerd”, vertelt Necla.

*Multiculturele wijk*
“Dit is een multiculturele wijk en dat kun je merken aan de gasten die we hier over de vloer hebben. Daarom houd ik de kaart ook internationaal en bied ik naast ontbijt en lunch ook avondeten aan. Daar werd trouwens speciaal om gevraagd door de gasten en dat concept bouwen we nu verder uit. Meer schotels op de kaart, veel internationale gerechten, zoals de Turkse pides, en alles natuurlijk halal. Natuurlijk heeft dat ook met mijn eigen achtergrond te maken. Warme gerechten zijn trouwens enorm in trek.”



*Turkse hapjes*
Lisa’s Kitchen is een grote zaak, met een inhoud van 200 m2 en 50 zitplaatsen binnen. Er zijn twee keukens: een spoelkeuken en een gewone keuken. Necla heeft inmiddels drie fulltimers en twee invallers in dienst. “Op dit moment staan we met zijn tweeën en dat is flink aanpoten”, zegt Necla. “Ook bezorgen gaat lekker trouwens: mijn contacten in de politiek helpen daarbij. Net belde er nog iemand voor de opening van een tentoonstelling. Of ik Turkse hapjes kon verzorgen; natuurlijk kan dat! Mijn Turkse identiteit brengt meer kleur in de lunchroommarkt, daar ben ik van overtuigd.”

*Lunchroom met een gezicht*
Ook ontbijt is in opkomst. “Klopt”, zegt Necla. “Zelfs op maandag- en dinsdagochtend heb ik wel vier of vijf tafels bezet. Buiten de schoolvakanties om gaat dat reuze goed. Waar de naam van mijn zaak vandaan komt? Mijn dochtertje heet Isabel en haar knuffel heet Lisa. Laat nu toevallig Lisa en Isabel dezelfde betekenis hebben; dus vandaar de naam. Ik wil eigenlijk met deze naam de lunchroom een gezicht geven; een persoonlijkheid. Mensen moeten zich verbonden gaan voelen met Lisa, dat is de gedachte.”

*Alle culturen*
Dat mensen zich verbonden gaan voelen met Lisa’s Kitchen is onvermijdelijk. De zaak heeft karakter en je ziet er mensen uit alle culturen en van alle leeftijden. Aan de kleinsten is ook gedacht: de speelhoek is immens populair en de locatie is perfect. Necla heeft een mooie start gekend en het vervolg zal alleen maar mooier worden.

~Thijs Jacobs~




Overig nieuws