Van Start: Lisa's Kitchen

22 oktober 2014 |
Van Start: Lisa's Kitchen<

Necla Yerlikaya zag al langer dat er iets miste in de Schiedamse Nolenslaan: een lunchroom. “Er is een visboer, een Kwalitaria snackbar en de
sigarenboer die wat stoeltjes heeft… De straat miste nog echt een lunchroom om echt leuk te zitten. Als buurtbewoonster kwam ik al vaak in deze winkelstraat met mijn dochtertje en mijn achtergrond in de politiek maakte mij bewust van de mogelijkheden in dit goedlopende winkelgebied. Dat we naast de Lidl zitten, is natuurlijk ook niet verkeerd”, vertelt Necla.

Multiculturele wijk
“Dit is een multiculturele wijk en dat kun je merken aan de gasten die we hier over de vloer hebben. Daarom houd ik de kaart ook internationaal en bied ik naast ontbijt en lunch ook avondeten aan. Daar werd trouwens speciaal om gevraagd door de gasten en dat concept bouwen we nu verder uit. Meer schotels op de kaart, veel internationale gerechten, zoals de Turkse pides, en alles natuurlijk halal. Natuurlijk heeft dat ook met mijn eigen achtergrond te maken. Warme gerechten zijn trouwens enorm in trek.”



Turkse hapjes
Lisa’s Kitchen is een grote zaak, met een inhoud van 200 m2 en 50 zitplaatsen binnen. Er zijn twee keukens: een spoelkeuken en een gewone keuken. Necla heeft inmiddels drie fulltimers en twee invallers in dienst. “Op dit moment staan we met zijn tweeën en dat is flink aanpoten”, zegt Necla. “Ook bezorgen gaat lekker trouwens: mijn contacten in de politiek helpen daarbij. Net belde er nog iemand voor de opening van een tentoonstelling. Of ik Turkse hapjes kon verzorgen; natuurlijk kan dat! Mijn Turkse identiteit brengt meer kleur in de lunchroommarkt, daar ben ik van overtuigd.”

Lunchroom met een gezicht
Ook ontbijt is in opkomst. “Klopt”, zegt Necla. “Zelfs op maandag- en dinsdagochtend heb ik wel vier of vijf tafels bezet. Buiten de schoolvakanties om gaat dat reuze goed. Waar de naam van mijn zaak vandaan komt? Mijn dochtertje heet Isabel en haar knuffel heet Lisa. Laat nu toevallig Lisa en Isabel dezelfde betekenis hebben; dus vandaar de naam. Ik wil eigenlijk met deze naam de lunchroom een gezicht geven; een persoonlijkheid. Mensen moeten zich verbonden gaan voelen met Lisa, dat is de gedachte.”

Alle culturen
Dat mensen zich verbonden gaan voelen met Lisa’s Kitchen is onvermijdelijk. De zaak heeft karakter en je ziet er mensen uit alle culturen en van alle leeftijden. Aan de kleinsten is ook gedacht: de speelhoek is immens populair en de locatie is perfect. Necla heeft een mooie start gekend en het vervolg zal alleen maar mooier worden.

Thijs Jacobs




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: