Van leerling-bakker naar eigenaar

10 oktober 2013
Van leerling-bakker naar eigenaar

In 1987 zette leerling-bakker Corné van Mook zijn eerste stappen in Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren in Breda. Nu, 26 jaar later en nog steeds werkzaam in de bakkerij, neemt hij de zaak over. Voor
Van Mook is de overname een logische stap in zijn loopbaan. "Het is voor mij een fantastische uitdaging om deze zeer goedlopende hotspot in Breda van de familie Van Haaren over te nemen", aldus de nieuwbakken eigenaar. "De afgelopen jaar groeide het besef dat ik in de ogen van de familie een waardig vervolg zou kunnen geven aan het succes van deze zaak. Samen met mijn vrouw en het huidige personeel zullen wij ons hiervoor voor de volle 100% gaan inzetten.” De familie Van Haaren kreeg de bakkerij in 1950 in bezit.

*Energie en liefde*
De tearoom siert al bijna 100 jaar de winkelstraat in Breda. De kwaliteit van de tearoom wordt gewaarborgd door het lidmaatschap bij het banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk. Familie Van Haaren vindt dat na 63 jaar de tijd gekomen voor een verandering: "Wij hebben decennia lang onze ziel en zaligheid in de banketbakkerij en tearoom gestopt. In Corné hebben we iemand gevonden die dezelfde energie en liefde kan geven aan het voortzetten van onze zaak."

*Sleutels overhandigen*
René van Haaren, huidige eigenaar, overhandigt maandag 14 oktober om 16.30 uur officieel de sleutels aan Van Mook in de banketbakkerij. Dit zal gebeuren in besloten kring onder het genot van koffie met gebak.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws