Valuas brengt glutenvrije kroket

15 juli 2014 |
Valuas brengt glutenvrije kroket<

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en
voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie die sinds 2004 bestaat en die inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Rijst en mais als glutenvrije vervanger
Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie: “Van onze gasten en van onze klanten voor wie we in de Kroketterie custom made kroketten en bitterballen ontwikkelen kregen we steeds vaker de vraag naar een glutenvrije kroket. De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram en heeft een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken”, aldus Eric Swaghoven.

MEER WETEN OVER KROKETTEN? KLIK HIER!
Gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Om de kans op vermenging met gluten te voorkomen wordt de glutenvrije kroket in de Valuas Kroketterie geproduceerd op een moment waarop er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden testen uitgevoerd op de aanwezigheid van glutensporen. De glutenvrije Valuaskroket is door de NCV gecertificeerd onder nummer NL-034-001.

Over Valuas Kroketterie
De Valuas Kroketterie ontwikkelt op verzoek van de klant unieke kwaliteitskroketten en bitterballen, waarbij zowel vulling als formaat en gewicht naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. De eerste Valuaskroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels 17 verschillende soorten, waaronder een kippensoepkroket, truffelkroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. De glutenvrije Valuaskroket is - evenals andere producten uit de Kroketterie - verkrijgbaar bij hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo en bij een aantal (meest Limburgse) Valuaskroket-verkooppunten.

Over Valuas
Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het familiebedrijf van de broers Marcel en Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid in een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: