Unilever geeft voorproefje

23 januari 2013 |
Unilever geeft voorproefje<

Op de Nationale Lunchroomdag op 18 maart, voorziet kok Rob van de Broek van Unilever Food Solutions iedere lunchroomhouder van tips & tricks voor een hoger rendement!

Presentatietips
Om alvast in de stemming te komen een aantal presentatietips zodat broodjes en sandwiches nog beter worden verkocht. De tips zijn samengesteld door Unilever Food Solutions:
• Snijd een broodje open voor een eye catching effect;
• Bied uw gasten een goed zicht op de topping door het broodje schuin doormidden te snijden;
• Kies voor een vierkante- of triangelvariant. Zaden en pitten zorgen voor een extra variatie en een gezonde touch;
• Leg de bovenkant van het broodje omgekeerd op de belegde onderkant als plateau voor extra garnituur.

Bake-off brood
Op de Nationale Lunchroomdag mogen uiteraard de tips over brood niet ontbreken. Naast dat u de nieuwste broodsoorten, innovaties, recepten en apparatuur om het brood te bereiden, geven koks hun visie om gerechten te maken met als doel een hoger rendement voor de lunchroom.
Brood invriezen of altijd vers? De do's & don'ts voor het perfecte broodje, Unilever geeft tips.

Do's brood afbakken
• Bakken in een voorverwarmde oven op een temperatuur tussen de 180 en 210 graden;
• Het brood afbakken op een rooster, zonder dat de broodjes elkaar raken;
• De ovenklep na driekwart van de baktijd op een kier zetten, zodat het vrijgekomen vocht kan verdampen;
• Broodjes pas opensnijden als ze helemaal afgekoeld zijn.

Don'ts brood afbakken
• Ontdooide broodjes opnieuw invriezen;
• Een hogere temperatuur gebruiken om de baktijd te verkorten;
• Op het brood duwen terwijl je snijdt;
• Reeds afgebakken broodjes opnieuw in de oven plaatsen.

Meer rendement uit uw lunchroom?
Dat behaalt u als u de Nationale Lunchroomdag van 18 maart bezoekt. Houd de website van lunchroom.nl in de gaten; wij informeren u over alle ontwikkelingen, het programma, de deelnemers en de inschrijvingen. Unilever Food Solutions is ook één van de partners van de Nationale Lunchroomdag en geeft onder andere een spectaculaire miniworkshop. Mis het niet!
Op de foto Rob van de Broek, Unilever Food Solutions, voorziet u op 18 maart van allerlei tips om meer rendement te behalen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: