Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

11 januari 2010 |
Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek<

Tijdens de vakbeurs Horecava 2010 werd op maandag 11 januari op de stand van Unilever Foodsolutions een nieuw kookboek voor chefs en restaurateurs gepresenteerd. Het boek, ‘De Essentie’, waaraan zeven topkoks (goed voor 14 Michelinsterren) hebben gewerkt bevat naar zeggen van het voedingsmiddelenconcern 100 procent Haute Cuisine. Aan het boek hebben Peter Goossens, Yves Mattagne, Bart de Pooter, Wout Bru, Viki Geunes, Sang-Hoon Dégeimbre, Filip Claeys en Sergio Herman samengewerkt. De Belgische culinair journalist Jean-Pierre Gabriel heeft het boek in opdracht van Unilever Foodsolutions geschreven.

Moderne Escoffier
Tijdens de presentatie voelde Hans Steenbergen onder andere Gabriel en Bru aan de tand over de invloed van het boek. Tijdens de presentatie werd al gezegd dat ‘De Essentie’ een opvolger uit de moderne tijd van het standaardwerk van Escoffier kan worden. Rob Peters, managing director bij Unilever Foodsolutions, gaf tijdens zijn presentatie aan dat het bedrijf naast de producten en ingrediënten ook meer aandacht wil gaan schenken aan probleemoplossende en adviserende activiteiten. Koks zijn volgens hem constant op zoek naar informatie. “Ons doel is even eenvoudig als ambitieus: ‘to be the best soutien provider’. Dit is een stimulans om ons terrein te verkennen, dat wil zeggen voor de duizenden koks die onze klantenkring vormen.”

Unilever hoofdpartner Jeunes restaurateurs
Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Peters aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes restaurateurs D’europe. Van Zuiden maakte bekend dat de restaurantorganisatie vanaf 17 januari een nieuwe hoofdpartner heeft, te weten Unilever Food Solutions. "We willen niet zozeer de 'U' verkopen, maar we willen heel graag al onze passie en kennis met Unilever delen." Unilever Foodsolutions is op het gebied van kennis en kunde met ingredienten, producten en technieken al veel verder dan menig restaurant of koksorganisatie, zo meende Van Zuiden. "Vijftien jaar geleden, El Bulli, een vriend komt terug en vertelt over kleine ronde bolletjes die in je mond openbarsten en dan een sinaasappelsmaak afgeven. Geweldig! Had Unilver in die tijd ook niet al de Solero Shots?"

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: