Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek

11 januari 2010 |
Unilever Foodsolutions lanceert 'essentieel' boek<

Tijdens de vakbeurs Horecava 2010 werd op maandag 11 januari op de stand van Unilever Foodsolutions een nieuw kookboek voor chefs en restaurateurs gepresenteerd. Het boek, ‘De Essentie’, waaraan zeven topkoks (goed voor 14 Michelinsterren) hebben gewerkt bevat naar zeggen van het voedingsmiddelenconcern 100 procent Haute Cuisine. Aan het boek hebben Peter Goossens, Yves Mattagne, Bart de Pooter, Wout Bru, Viki Geunes, Sang-Hoon Dégeimbre, Filip Claeys en Sergio Herman samengewerkt. De Belgische culinair journalist Jean-Pierre Gabriel heeft het boek in opdracht van Unilever Foodsolutions geschreven.

Moderne Escoffier
Tijdens de presentatie voelde Hans Steenbergen onder andere Gabriel en Bru aan de tand over de invloed van het boek. Tijdens de presentatie werd al gezegd dat ‘De Essentie’ een opvolger uit de moderne tijd van het standaardwerk van Escoffier kan worden. Rob Peters, managing director bij Unilever Foodsolutions, gaf tijdens zijn presentatie aan dat het bedrijf naast de producten en ingrediënten ook meer aandacht wil gaan schenken aan probleemoplossende en adviserende activiteiten. Koks zijn volgens hem constant op zoek naar informatie. “Ons doel is even eenvoudig als ambitieus: ‘to be the best soutien provider’. Dit is een stimulans om ons terrein te verkennen, dat wil zeggen voor de duizenden koks die onze klantenkring vormen.”

Unilever hoofdpartner Jeunes restaurateurs
Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Peters aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes restaurateurs D’europe. Van Zuiden maakte bekend dat de restaurantorganisatie vanaf 17 januari een nieuwe hoofdpartner heeft, te weten Unilever Food Solutions. "We willen niet zozeer de 'U' verkopen, maar we willen heel graag al onze passie en kennis met Unilever delen." Unilever Foodsolutions is op het gebied van kennis en kunde met ingredienten, producten en technieken al veel verder dan menig restaurant of koksorganisatie, zo meende Van Zuiden. "Vijftien jaar geleden, El Bulli, een vriend komt terug en vertelt over kleine ronde bolletjes die in je mond openbarsten en dan een sinaasappelsmaak afgeven. Geweldig! Had Unilver in die tijd ook niet al de Solero Shots?"

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: