Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf is geopend

2 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Afgelopen week opende Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf haar deuren. Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook ‘Japanese soul food’ op steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam. Umaimon Amsterdam is de nieuwe hotspot voor de ware liefhebbers van kip ramen noedels.

Noedel klimaatkast


Umaimon Amsterdam serveert authentieke Sapporo noedels die uit Japan worden geïmporteerd. Gedurende drie dagen worden ze gerijpt in een speciale noedel klimaatkast naar 18 graden. Hierna worden ze zorgvuldig ‘los gemasseerd’ en met precisie gekookt zodat ze precies de juiste elastische bite behouden. De Sapporo noedels worden geserveerd in een geconcentreerde kippenbouillon die 24 uur heeft getrokken en voorzien van verschillende toppings. Op de menukaart staan 12 verschillende kip ramen noedels. Tevens zijn er twee vegetarische ramen noedels op basis van miso soep en een diverse selectie aan Japanse side dishes.
 

Japanse kunst


Het interieur heeft Japanse invloeden met houten latwerk en opengewerkte lampenkappen. Een sfeervolle zaak met een goed zicht op de keuken waar de ramen noedels worden bereid. Echte eyecatchers zijn de grafische kunstwerken, gemaakt door de Japanse designer Takumi Ogata. Dat Takumi ‘ambachtsman’ in het Japans betekent, kan geen toeval zijn.

De ramen noedelbar Takumi werd in 2007 gelanceerd door de Japanse chef Saeki. Hij is een enorme liefhebber van Sapporo noedels uit Japan die hij serveert met een smaakvolle Tonkotsubouillon en varkensvlees. Al snel wordt ramen zeer populair als ‘Japanese soul food’ en er volgden meer Takumi restaurants in München, Berlijn, Frankfurt en Rotterdam, onder leiding van de Japanse chef Okada. In 2011 wordt het concept uitgebreid met Umaimon waarbij de Sapporo noedels worden geserveerd in een kippenbouillon met kip. En nu is ook Amsterdam een Umaimon vestiging rijker waar heerlijke kip ramen noedels geslurpt kunnen worden.

 

Foto: Joyce Goverde

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: