Trend: Bier van lokale brouwerijen

29 oktober 2015
Trend: Bier van lokale brouwerijen

Het is al langer een trend, maar we zijn in Nederland op het punt gekomen dat bijna elke gemeente een eigen brouwerij heeft. Onlangs
werd her en der verkondigd dat Nederland meer brouwerijen zou hebben dan België, maar dat blijkt volgens de strikte definitie niet waar. Bij de KvK staan in Nederland 228 bierbrouwerijen ingeschreven; België heeft er 259. 1-0 voor België. Dit neemt niet weg dat het goed gaat met de kleine brouwers. Grote brouwerijen volgen de ontwikkelingen op de voet: Duvel Moortgat nam pas geleden nog een belang in Brouwerij ’t IJ. De vraag naar lokale specialiteiten is groot en de gast wil graag een streekproduct proeven met een mooi verhaal. Aan de slag met lokale bieren dan maar.

*Verenigde Staten*
De tijd dat een goed speciaalbier wel uit België of het zuiden van Nederland moest komen is voorbij. Sterker nog: op de World Beer Awards is het Amerikaanse bier 'Beyond the Pale' van brouwerij The Fish Tale Ales onlangs bekroond als het beste bier van de wereld. De internationalisering van de speciaalbierenmarkt is in volle gang en de drank was nog nooit zo populair.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws