Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

19 juni 2012 |
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'<

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities.

31e ronde
Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner vindt plaats op het bekende Bilderberg Landgoed Lauswolt. Het is de 31e tour culinair die wordt verreden.

Doelstelling van de Tour Culinair is om horeca en toerisme in eigen land op een positieve wijze onder de aandacht te brengen.

Goed doel
De Tour Culinair reikt ook dit jaar een bedrag van 1.500 euro uit aan een goed doel, dat altijd een relatie heeft met horeca en/of toerisme. De keuze is gevallen op Tuincafé De Uithof in het Friese Buitenpost, waar mensen met een beperking de kans krijgen in de horeca te werken.

Bovendien zal samen met SVH de Tour Culinair Award 2012 uitgereikt worden.

Comité
Het organisatiecomité bestaat dit jaar uit drie bekende horecaondernemers: de geboren Fries Lammert de Vries (hotel-restaurant Groot Warnsborn, Arnhem), Hajé de Jager (Haje Hotels & Restaurants) en Folkert Kuperus (catering Abe Lenstrastadion).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: