Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

19 juni 2012
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities.

*31e ronde*
Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner vindt plaats op het bekende Bilderberg Landgoed Lauswolt. Het is de 31e tour culinair die wordt verreden.

Doelstelling van de Tour Culinair is om horeca en toerisme in eigen land op een positieve wijze onder de aandacht te brengen.

*Goed doel*
De Tour Culinair reikt ook dit jaar een bedrag van 1.500 euro uit aan een goed doel, dat altijd een relatie heeft met horeca en/of toerisme. De keuze is gevallen op Tuincafé De Uithof in het Friese Buitenpost, waar mensen met een beperking de kans krijgen in de horeca te werken.

Bovendien zal samen met SVH de Tour Culinair Award 2012 uitgereikt worden.

*Comité*
Het organisatiecomité bestaat dit jaar uit drie bekende horecaondernemers: de geboren Fries Lammert de Vries (hotel-restaurant Groot Warnsborn, Arnhem), Hajé de Jager (Haje Hotels & Restaurants) en Folkert Kuperus (catering Abe Lenstrastadion).

~Frank Lindner~

Overig nieuws