Topchefs bereiden de perfecte burger

25 februari 2016 |
Topchefs bereiden de perfecte burger<

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat
head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal uiteenlopende burgers van ongekende kwaliteit.

De perfecte burger
The search for the perfect burger is de lijfspreuk van Ellis Gourmet Burger en dat is precies wat Kunz en Althuizen deden. De twee jonge topchefs serveerden ieder een burger die tot stand was gekomen vanuit hun eigen filosofie.

80-20 burger
De burger van groenteliefhebber Niven Kunz bestond o.a. uit de borst van Hollands leghaantje, krokant broodje, sla, Westlandse komkommer, tomaat en radijs. Zijn burger werd afgemaakt met zijn eigen ketchup, piccalilly, uienchutney en truffelmayonaise. "Het haantje is een knipoog naar Jord, die soms wel eens haantjesgedrag vertoont", legde een lachende Niven uit.

Starfucker
Vleesverslinder Jord Althuizen ging de uitdaging aan met een Aberdeen Angus mergburger waar IJslands zeezout in verwerkt was, op een Smokey Goodness signature brioche broodje. Bovenop de burger serveerde hij pulled 14-uur traag gegaarde rundernek, provolone kaas, koolsalade, augurk en bold & beefy saus. "De naam starfucker is natuurlijk ook een verwijzing naar Niven, hoewel ik zeker respect heb voor zijn filosofie. Ik doe het alleen precies andersom, 20-80", vertelde de enthousiaste Jord.

Alexander Wijsenbeek
Onder toeziend oog van de aanwezigen, waaronder sterrenchef Paul Fagel, besloot Alexander Wijsenbeek, mede-eigenaar van Ellis Gourmet Burger dat beide heren de ultieme burger hadden geserveerd. "Niven's burger was zeker sterrenchef-waardig en verantwoord, en de burger van Jord was misschien wel de burger der burgers vanwege de eetervaring en het bijpassende Tank 7 biertje dat er bij geserveerd werd. Verrassende combinaties die we met heel veel plezier hebben geproefd", aldus Wijsenbeek.

Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. De burgerzaak heeft in België maar liefst tien locaties en timmert ook in Nederland aan de weg. Ja, ze gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. De guerilla's zijn over de grens een groot succes en het concept waait nu over naar Amsterdam. Ellis Gourmet Burger heeft één doel: the search for the perfect burger.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: