Topchefs bereiden de perfecte burger

25 februari 2016 |
Topchefs bereiden de perfecte burger<

Na succesvolle edities in België vond gisteren de eerste Nederlandse burger guerilla van Ellis Gourmet Burger plaats. Veggie lover Niven Kunz en meat
head Jord Althuizen trokken alles uit de kast om de ultieme burger te maken. In de bomvolle zaak aan de Prinsengracht serveerden de chefs totaal uiteenlopende burgers van ongekende kwaliteit.

De perfecte burger
The search for the perfect burger is de lijfspreuk van Ellis Gourmet Burger en dat is precies wat Kunz en Althuizen deden. De twee jonge topchefs serveerden ieder een burger die tot stand was gekomen vanuit hun eigen filosofie.

80-20 burger
De burger van groenteliefhebber Niven Kunz bestond o.a. uit de borst van Hollands leghaantje, krokant broodje, sla, Westlandse komkommer, tomaat en radijs. Zijn burger werd afgemaakt met zijn eigen ketchup, piccalilly, uienchutney en truffelmayonaise. "Het haantje is een knipoog naar Jord, die soms wel eens haantjesgedrag vertoont", legde een lachende Niven uit.

Starfucker
Vleesverslinder Jord Althuizen ging de uitdaging aan met een Aberdeen Angus mergburger waar IJslands zeezout in verwerkt was, op een Smokey Goodness signature brioche broodje. Bovenop de burger serveerde hij pulled 14-uur traag gegaarde rundernek, provolone kaas, koolsalade, augurk en bold & beefy saus. "De naam starfucker is natuurlijk ook een verwijzing naar Niven, hoewel ik zeker respect heb voor zijn filosofie. Ik doe het alleen precies andersom, 20-80", vertelde de enthousiaste Jord.

Alexander Wijsenbeek
Onder toeziend oog van de aanwezigen, waaronder sterrenchef Paul Fagel, besloot Alexander Wijsenbeek, mede-eigenaar van Ellis Gourmet Burger dat beide heren de ultieme burger hadden geserveerd. "Niven's burger was zeker sterrenchef-waardig en verantwoord, en de burger van Jord was misschien wel de burger der burgers vanwege de eetervaring en het bijpassende Tank 7 biertje dat er bij geserveerd werd. Verrassende combinaties die we met heel veel plezier hebben geproefd", aldus Wijsenbeek.

Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. De burgerzaak heeft in België maar liefst tien locaties en timmert ook in Nederland aan de weg. Ja, ze gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. De guerilla's zijn over de grens een groot succes en het concept waait nu over naar Amsterdam. Ellis Gourmet Burger heeft één doel: the search for the perfect burger.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Koffie & thee Achtergronden
Chiqueolatte laat wensen in vervulling gaan

Vanaf 14 september loopt er bij café Chiqueolatte een wel heel bijzondere actie namelijk de Random Act of Kindness. Bij iedere bestelling wordt een kaartje toegevoegd die ingevuld kan worden met een lieve wens voor iemand anders. Wie gun jij een moment voor zichzelf? En waarmee wil jij hem...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: