'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

29 oktober 2009 |
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'<

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restaurant van Nederland. Meest opvallende binnenkomer in de top tien zou Da Vinci in Maasbracht zijn. Margo Reuten stijgt van plaats 21 naar een 9e positie. Ook De Leest (stijgt naar 3), Interscaldes (van 9 naar 5), Cordial (14 naar 6) zullen zeer tevreden zijn met hun verbeterde posities wanneer deze lijst de juiste blijkt te zijn.

De Vrienden van Jacob, De Lindenhof in Giethoorn en Chapeau! zouden hun top-10 notering kwijtraken. Verschillende bronnen bevestigen aan kokswereld en koksforum de juistheid van de nieuwe top 10. In een telefonische reactie laat Leo Kortland van Koksforum.nl aan De RestaurantKrant weten dat de bronnen "echt heel betrouwbaar zijn. We gaan ervan uit dat er in deze lijst geen wijzigingen worden aangebracht." Uitgegaan mag worden dat het geen publiciteitsstunt is voor de genoemde websites.

In een reactie laat de uitgever achter Lekker, Sanoma Uitgevers, weten dat deze informatie niet door Lekker of Sanoma is gecommuniceerd. "Wij vertrouwen op onze mensen. We vinden het wel leuk om te merken dat iedereen er zo mee bezig is. Het is natuurlijk ook het spel. Wij zouden er in ieder geval geen baat bij hebben om de top-10 vooraf via 'lekken' bekend te maken," aldus Dolly van de Akker, director corporate communications bij Sanoma.

Recentelijk maakte Lekker wel al officieel bekend dat in de top honderd elf nieuwe namen voorkomen, waarvan Francois Geurd's Ivy in Rotterdam de hoogste nieuwe binnenkomer is. Andere nieuwe binnenkomers in de top honderd zijn Lambermon’s in Haarlem en De Hoefslag in Bosch en Duin. De gids zou in totaal 74 nieuwe adressen tellen.

Dit zou de vermeende top-10 lijst voor 2010 kunnen zijn:

2010 (2009) Restaurant
1 (1) Oudsluis
2 (2) De Librije
3 (6) De Leest
4 (3) Beluga
5 (9) Interscaldes
6 (14) Cordial
7 (5) Zwetheul
8 (11) La Rive
9 (21) Da Vinci
10 (4) Bokkedoorns

Maandag 9 november wordt de gids voor 2010 echt gepresenteerd. Nog iets meer dan tien nachtjes slapen... Tot die tijd is het lekker lekken.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: