Theemachine van Da Silva wint Overall Innovation Award 2010

11 januari 2010 |
Theemachine van Da Silva wint Overall Innovation Award 2010<

"Ik ben eigenlijk meer een koffieleut", grapt Emidio da Silva als hij op het podium komt om de Innovation Award voor zijn theemachine in ontvangst te nemen. De jury besloot om de Overall Innovation Award 2010 uit te reiken aan Da Silva. Het ontwerp voor de theemachine is volgens juryvoorzitter Karel de Vos 'gewaagd, verrassend en innovatief'.

Het concept van Da Silva Beans & Leafs prees de jury ook omdat het 'zeer compleet is'. Zo bestaat het uit een theemachine die thee van verse blaadjes zet, een shop-in-shoplijn, servies, verpakkingen en displays. Thee wordt volgens De Vos steeds populairder, dus springt het product goed in op de trend.

Jubileumaward
Elke tien jaar wordt ook de Horecava Jubileumaward uitgereikt, maar dit jaar kon de jury niet kiezen. "We hebben hem door midden gezaagd", vertelt De Vos lachend. Op de achtergrond trekt beursmanager Joke van der Wijngaart de bokaal uit elkaar.



Het ene deel van de award ging naar Biercarré uit Purmerend, zij wonnen in 2009 met een tapsysteem met bier uit dozen. De andere kant van de bokaal was voor Proeven van Kunst uit Breda, die in 2006 de winnaars waren. Voor dit project beschilderden kunstenaars onderborden die gasten vervolgens mee naar huis mochten nemen. "De winnaars moeten de award maar plat tegen de muur zetten, dan zie je er niks van", concludeerde de juryvoorzitter.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/theemachine-van-da-silva-wint-overall-innovation-award-2010/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: