Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2011

Auteur: Redactie
Lekkerste Lunchroombroodje 29 september 2022
Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2011

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Alkmaar. Dit broodje was in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje.

Elhorst Eten & Drinken, Alkmaar – ‘Doe Mij Die Maar’

Uit het juryrapport: ‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel.’ ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie makkelijk te eten.’ ‘De regionale oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto, wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is.’ ‘De smaak van Doe Mij Die Maar is rijk.’ ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog.'

Ingrediënten (4 broodjes)

500 gram dungesneden Hollandse ossenhaas (carpaccio)
4 wit plakken tramezzino-brood
pesto verde
gebruneerde pijnboompitten
gesneden Old Alkmaar
gemengde sla en/of mesclum

 

Bereiding

Snij 4 plakken wit tramazzino-brood dwars door de breedte en besmeer ze met de pesto verde. Doe er naar smaak voldoende gemengde sla of mesclum op en leg er dan voldoende carpaccio op. Strooi naar smaak de gesneden Old Alkmaar en de pijnboompitten op de carpaccio. Rol het brood op, snij het door en presenteer het aan een lange pen. Als alternatief kunt u ook een satéprikker gebruiken en het brood op een bord presenteren.

Hoe doe je mee anno 2022?

Stuur een e-mail naar david.bakker@uitgeverijps.nl. Met daarin de volgende punten:

De naam van het broodje

Een of meerdere foto's van het broodje

Een lijst van de ingrediënten

De bereidingswijze 

De prijs van het broodje

De naam van de Lunchroom

Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. Heel veel succes met je deelname en sterkte in deze uitdagende tijden. We kijken uit naar je inzending!

De route

De inzendtermijn sluit op vrijdag 7 oktober 2022 om 12.00 uur. De genomineerden worden op dinsdag 11 oktober 2022 in de loop van de dag bekend gemaakt via deze website, de nieuwsbrief en social media. In de periode van donderdag 13 oktober 2022 tot en met woensdag 2 november 2022 worden de genomineerde broodjes onaangekondigd geproefd door de vakjury. De winnaar wordt op vrijdag 4 november 2022 bekendgemaakt via de kanalen van Lunchroom.

De prijs

De prijs bestaat uit een oorkonde, een schaal, champagne, media-aandacht en eeuwige roem. In de vakbladen en de websites van Uitgeverij PS: bv wordt uitgebreid redactioneel aandacht besteed aan de winnaar en zijn/haar creatie.

LLBwinnaars

Overig nieuws