Terrasprijzen horeca licht gestegen

24 juli 2012 |
Terrasprijzen horeca licht gestegen<

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent).

Nijmegen goedkoopst
Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) kost in de hoofdstad 21 euro. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor hetzelfde rondje 18,60 euro betaalt.

Den Haag en Haarlem staan dit jaar op de nummers twee en drie van duurste terrassen, komend van respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Prijsdalingen
De grootste prijsdaling vond plaats in Rotterdam, waar het rondje dit jaar 2,2 procent goedkoper is geworden. Ook in Zwolle daalden de prijzen iets (-0,4 procent). Het is voor het eerst dat prijsdalingen voorkomen in het terrassenonderzoek.

Enschede stuk duurder
De grootste prijsstijging vond plaats in Enschede, waar de prijs van een rondje drank met 4,8 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De Twentse stad wordt op de voet gevolgd door Leiden. In de studentenstad stegen de prijzen met 4,7 procent.

Stijging net onder inflatie
Hoewel de prijs ieder jaar stijgt is stijging van terrasprijzen dit jaar net iets minder dan de gemiddelde inflatie over diezelfde periode (inflatie is 2 procent). Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toegenomen.

Inventarisatie
De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies dat de terrassen van de 21 grootste steden van Nederland bezocht en overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: