Food Film Festival in Eindhoven

6 juni 2012 |
Food Film Festival in Eindhoven<

Het Food Film Festival is deze zomer in Eindhoven. Vanaf 30 juni is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien en worden activiteiten georganiseerd.

Eetontwerpster Marije Vogelzang
Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een activiteitenprogramma samengesteld.

Activiteitenprogramma
Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

Sleutelen aan eten
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds wordt een 3-gangen diner georganiseerd waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van een bord buigen.

Snacks
Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters, diverse sprekers en diverse snacks zullen het festival sieren.

Afval is voedsel
De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. Ze laten de bezoekers zien dat er nog zoveel meer uit het afval te halen valt.

Foto: Maartje Strijbis

Myrtille Vromans

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen
Pizza Hut gaat bezorgen in Nederland

Pizza Hut betreedt de Nederlandse bezorgmarkt. Vanaf vandaag start de Amerikaanse keten met de mogelijkheid pizza te laten bezorgen. Thuisbezorgd.nl bezorgt de bestellingen per elektrische fiets. Pizza Hut Express Utrecht bijt het spits af en naar verwachting volgen andere filialen spoedig. De p...

Opening
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Rotterdam

Rotterdam krijgt er een nieuwe vestiging van Bagels & Beans bij. Vandaag heeft investment management organisatie PingProperties een huurovereenkomst gesloten met de koffie en bagel-zaak voor een vestiging in het winkelcentrum Eudokiaplein. Per 1 augustus gaat Bagels & Beans 130m2 winkelru...

Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

Lunch Diner cijfers
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de...

Groenten Achtergronden
Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 1. Laat ze je helpen Eén van de beste manieren om kinderen ...

Amsterdam
Amsterdammers willen horecastop in stadsdeel Oud-West

In het centrum van Amsterdam zet de gemeente in op spreiding van de drukte. Dat werkt uitstekend, maar zorgt er ook voor dat het in 'West' steeds drukker wordt, zo lazen we op de website van AT5. In het stadsdeel Oud-West begint het aandeel van koffietentjes en eetzaken wel heel problematisc...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: