Food Film Festival in Eindhoven

6 juni 2012
Food Film Festival in Eindhoven

Het Food Film Festival is deze zomer in Eindhoven. Vanaf 30 juni is in het Designhuis in Eindhoven de tentoonstelling ‘De Etende Mens’ te zien en worden activiteiten georganiseerd.

*Eetontwerpster Marije Vogelzang*
Curator is eetontwerpster Marije Vogelzang. Zij kijkt niet alleen naar de vormgeving van voedsel maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich mee kan brengen. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een activiteitenprogramma samengesteld.

*Activiteitenprogramma*
Tijdens drie interactieve dagen presenteert het Food Film Festival films, workshops, lezingen en diners die je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Speciaal voor deze gelegenheid bekeken door een designbril.

*Sleutelen aan eten*
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds wordt een 3-gangen diner georganiseerd waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van een bord buigen.

*Snacks*
Een duik in de wereld van de snacks. Fastfood is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikadel. Fastfood kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. Met o.a de film Aardappeleters, diverse sprekers en diverse snacks zullen het festival sieren.

*Afval is voedsel*
De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar, hoe kunnen we rechtvaardigen dat we zoveel voedsel weggooien? Het Food Film Festival vindt dat het tijd is voor een tegenbeweging en organiseert daarom het grote Afval?! diner. Ze laten de bezoekers zien dat er nog zoveel meer uit het afval te halen valt.

*Foto:* Maartje Strijbis

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws