Tartaarburger met geitenkaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Burgers zijn hot. De hamburgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en het kan geen kwaad om jouw eigen burgermenu een update te geven. We geven je een niet-alledaagse suggestie. 

Ingrediënten (voor vier personen)

400 g tartaar
1 ei 
3 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 rijpe avocado 
2 paprika's (geroosterde, uit een pot)
4 broodjes (meergranen)
1 eetlepel olie
50 g rucola
4 plakjes geitenkaas (van ½ cm dik)
8 eetlepels knoflooksaus
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Bereiding    

Meng de tartaar met het ei, het paneermeel en zout en versgemalen peper en vorm er 4 platte schijven van. Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika's in dunne repen. Snijd de broodjes open. Verhit een grillpan goed heet. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé. Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers. Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt. Verdeel tenslotte de knoflooksaus, de avocado en de paprika erover.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: