Tabbouleh met koriander

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Tabbouleh met koriander

Ingrediënten (4 personen)

325 ml groentebouillon

210 gram bulgurgraan

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen

1 bosje verse bladpeterselie, grof gehakt

1 bosje verse koriander, grof gehakt

550 gram tomaten, van zaadjes ontdaan en in blokjes

3 eetlepels citroensap

4 eetlepels olijfolie

zout en versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de bouillon in een pan, meng de bulgur erdoor, draai het gas uit en laat 30 minuten rusten. Roer het dan los met een vork en laat afkoelen. Meng de uiringen, gehakte kruiden en tomatenblokjes met het citroensap, olijfolie, zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de bulgur. Kruid naar smaak en laat 20 minuten rusten. Kruid de salade voor het opdienen opnieuw met peper en zout.

Overig nieuws