’t Badhuys Vlieland Beste Strandpaviljoen 2017

6 juli 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 6 juli 2017 werden in strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Strandpaviljoen 2017. Grote winnaar was ’t Badhuys op Vlieland, onderdeel van Westcord Hotels van horecaondernemer Harry Westers. Paal 14 in Katwijk is de Beste Nieuwkomer 2017.

Zowel het publiek als de vakjury konden niet om ‘t Badhuys heen. Dit strandpaviljoen, dat helemaal opnieuw gebouwd is, ging afgelopen april open. Het publiek en vakjury prezen het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de goede service.

Winnaars 2017


Paal 14 uit Katwijk werd Beste Nieuwkomer 2017. De zaak bestaat al een paar jaar als seizoensbedrijf. Eigenaar Mark Grimbergen nam het stokje van zijn vader over en opende dit jaar een nieuw jaarrondpaviljoen. Naast de prijs voor het Beste Paviljoen en de beste nieuwkomer van 2017 werden ook de winnaars per provincie en het beste zoetwaterpaviljoen bekend gemaakt. Daarnaast werden het Schoonste en het Duurzaamste paviljoen bekend gemaakt en de bedrijven die onder Belgische en Duitse bezoekers het populairst waren.

Meer strandhoreca


Het gaat goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal strandpaviljoens tot 322. En het is dit jaar voor het eerst dat er meer paviljoens jaarrond op het strand staan dan seizoensbedrijven die voor de winter worden afgebroken.

Over de verkiezingen


De verkiezing is een initiatief van Strand Nederland en wordt ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. De prijs wordt toegekend op basis van publieksstemmen, jurybezoeken en mystery visits.



Overzicht winnaars Beste Strandpaviljoen 2017

Beste Strandpaviljoen:                                                 ’t Badhuys op Vlieland
Beste Nieuwkomer:                                                      Paal 14 in Katwijk
Meest Duurzame Strandpaviljoen:                                 Sjoerd op Ameland
Schoonste Strandpaviljoen:                                          Beachclub Perry’s in Scharendijke
Beste Zoetwaterpaviljoen:                                            Sunrise in Best
Beste Strandpaviljoen Zeeland:                                    Dok 14 in Cadzand
Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland:                              Het Strand in Katwijk
Beste Strandpaviljoen Noord-Holland:                           Zilvermeeuw in Egmond aan Zee
Beste Strandpaviljoen Waddeneilanden:                       ’t Badhuys op Vlieland
Populairste Strandpaviljoen volgens Belgen:                 De Zeemeeuw in Noordwijk
Populairste Strandpaviljoen volgens Duitsers:                Paal 17 op Texel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: